Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pozrite sa na 3 najkurióznejšie terapie, ktoré vás dokážu vyliečiť

Vyskúšajte si netradičnú terapiu, pri ktorej si ľahnete do rakvy a cítite sa potom ako znovuzrodení.
Vyskúšajte si netradičnú terapiu, pri ktorej si ľahnete do rakvy a cítite sa potom ako znovuzrodení.

Medicína sa za posledné desaťročia posunula výrazne dopredu. Čoraz častejšie sa pacienti obracajú na rôznych liečiteľov, ktorým dávajú prednosť pred lekármi a užívaním liekov. Pozrite sa na 4 najkurióznejšie liečebné terapie, ktoré už majú svojich spokojných a vyliečených pacientov.

Vyskúšajte si smrť

Ide o novú liečbu, ktorá dokáže ľudí doslova postaviť na nohy. V Číne je táto terapia určená pre ľudí, ktorí trpia psychickými problémami ako depresie, úzkosť či stres. Jej cieľom je vzkriesiť ľudí zo "smrti", aby sa cítili ako znovuzrodení. Ak by ste chceli absolvovať túto terapiu, liečitelia vám ustelú priamo v rakve, do ktorej si ľahnete, pričom budete zakrytí bielou látkou.

Aby bol však tento zážitok zo "smrti" realistickejší, najprv napíšete svoje posledné slová. Dokonca, zatiaľ čo ležíte v rakve, môžete počuť žalospev. O päť minút neskôr sa ozve výrazný detský plač, ktorý túto terapiu ukončí, rakva sa otvorí a začne hrať slávnostná pieseň. Tento zážitok zo smrti údajne pomáha ľuďom získať nový pohľad na svet, ba čo viac, po tejto terapii sa cítia ako znovuzrodení.

Vyliečia vás larvy

Larvy rozhodne nepatria k obľúbeným spoločníkom človeka. Pre niektorých sú až nechutné a je pre nich nepredstaviteľné, prísť s nimi do kontaktu. Larvy však dokážu človeka vyliečiť. Aplikujú sa na rôzne poranenia, aby vyčistili infekciu z rany. Týmto malým červíkom sa darí predovšetkým na zhnitých jedlách a rozkladajúcich sa tiel, čo je dôvod, prečo sú také dobré pri čistení infikovaných rán.

Červíky sa umiestnia na ranu, postupne rozpustia infikované tkanivo, zabijú baktérie a podporujú hojenie. Akonáhle sú všetky mŕtve a infikované tkanivá sú preč, liečiteľ ich odstráni z kože a terapia je ukončená. Ide síce o starodávnu metódu, avšak teraz je veľmi populárna.

Štekliaca terapia

Fanúšikovia netradičných terapií si prídu na svoje. Kvalitnú masáž si môžu nahradiť štekliacou terapiou. Aj keď to môže vyzerať ako druh mučenia hlavne u citlivých ľudí, Španieli veria, že môže mať veľké liečivé účinky. Nejde doslova o šteklenie, ako to poznáte. Pri tejto terapii sa používajú prsty. Vykonávajú ju dvaja ľudia, takže máte pocit, ako vás jemne šteklí 20 prstov naraz. Liečitelia vám prechádzajú prstami po celom tele, pričom občas použijú i pierko. Táto liečba údajne upokojuje a uvoľňuje zmysly.

"Terapia umožňuje pacientom vrátiť sa do stavu detstva, pripomína im skoršie fázy radosti, čím sa dostávajú postupne do stavu pohody a relaxácie," povedala Isabel Aires, ktorá vytvorila túto terapiu.

Netradičných metód, ktoré vás zbavia psychických alebo fyzických problémov, je čoraz viac. Aj keď je ťažké uveriť, že vás dokážu i takéto kuriózne terapie vyliečiť, je už pár ľudí, ktorí si ich vyskúšali a potvrdili ich pozitívne účinky. Každopádne môžu byť výborné hlavne pre tých, ktorí majú odpor k tradičnej liečbe liekmi, ktoré zaťažujú ľudský organizmus. Tieto procedúry totiž majú jednu spoločnú výhodu - nemajú žiadne vedľajšie účinky.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9