Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vieme, čo vás perfektne schladí: Horúčavy už nebudú také neznesiteľné

V lete vás osviežia niektoré masáže, ktoré majú chladivý efekt.
V lete vás osviežia niektoré masáže, ktoré majú chladivý efekt.

Málokto vie, že existuje množstvo rôznych druhov masáží vrátane tých, ktoré sú ideálne práve v lete! Ponúka ich síce množstvo salónov, no vy môžete pokojne ostať v pohodlí domova. Uvoľniť a osviežiť sa vďaka masáži môžete aj doma, potrebujete k tomu len partnera a masážny olej. Čo poviete napr. na citrusovú alebo mätovú masáž, ktorou sa perfektne schladíte?

Ortuť teplomera každým dňom stúpa a o teplote pod 30 stupňov Celzia môžeme len snívať. Náš organizmus je kvôli horúčavám vyčerpaný, cítime sa malátne a sme stále unavení. Ak chcete povzbudiť svoje telo i myseľ, výborné sú masáže, ideálne práve v lete. Vďaka nim sa nielenže schladíte a osviežite, ale zároveň si aj posilníte imunitu. Ponuka masážnych salónov je široká, vyberte si jednu z týchto masáží!

Kuba masáž

Preneste sa do exotickej Kuby! Táto masáž je vhodná práve v letných mesiacoch, kedy vás povzbudí a osvieži. Používa sa pri nej zmes mätových esenciálnych olejov, v ktorých je namiešaná nasekaná mäta. Svieža voňajúca zmes Karibiku prenikne do celého vášho tela a uvoľní stuhnuté svaly. Po nej sa budete cítiť ako znovuzrodení. Tento príjemný pocit si budete môcť užívať približne 40 minút, pričom zaplatíte 15 eur.

Hawai masáž

Ste počas týchto horúcich dní unavení? Nič sa vám nechce a najradšej by ste len odpočívali? Vyskúšajte Hawai masáž, vďaka ktorej príjemne zrelaxujete, ale zároveň sa vám rozprúdi energia a načerpáte nové sily. Budete vitálni a plní života. Pri masáži sa používa špeciálny masážny olej, ktorý obsahuje 100 % prírodné éterické oleje ako ylan-ylang, jazmín, pomaranč, citrón a kanangu. Spolu s rastlinnými olejmi vytvárajú harmonickú zmes, ktorá má afrodiziakálne účinky. Hneď sa budete cítiť lepšie v tomto extrémnom teple! V masážnych salónoch trvá obvykle pol hodinu a viac a priplatíte si za ňu okolo 15 eur.

Bali masáž

Nádych exotiky vám ponúka aj Bali masáž, pri ktorej sa používa kokosový olej. Budete zahalení do exotickej vône ďalekých krajín, pričom zregeneruje vaše telo i myseľ. Nielenže sa zbavíte svalového a nervového napätia, ale príjemným bonusom je aj zjemnenie pokožky. Ak sa tento rok nechystáte zrelaxovať k moru, prostredníctvom tejto masáže si doprajete aspoň kúsok exotickej dovolenky.

Spravte si masáž doma

Výber masážneho oleja

Dobrou správou je, že osviežujúcu letnú masáž si môžete dopriať aj v domácom prostredí. Potrebujete k tomu len partnera a olej, vďaka ktorému sa príjemne schladíte. Pozor však na jeho výber, vždy si kupujte len také masážne oleje, ktoré sú 100 % čisté prírodné bez umelých farbív, parafínov a konzervantov.

Únavy vás zbaví citrusová masáž. Vôňa citrusov je osviežujúca a vďaka ich výťažkom si navyše doplníte vitamíny priamo cez pokožku. Výborný je masážny olej s citrónovou trávou, citrónom a pomarančový olej.

Olej z mäty priepornej nielen osviežuje, ale aj zmierňuje svalové bolesti a upokojuje opálenú pokožku. Povzbudí a pozitívne naladí vaše zmysly aj masážny olej grep - mäta. Príjemným plusom je fakt, že odstráni stres a uvoľní dýchacie cesty.

Chcete odbúrať fyzické napätie a byť svieži? Zadovážte si masážny olej s eukalyptom. Hodí sa tiež na masáž stuhnutej chrbtice alebo presilených svalov.

Uvedené oleje zoženiete v špecializovaných obchodoch, ktoré sú zamerané priamo na masážne oleje alebo v obchodoch, ktoré predávajú produkty zdravej výživy.

Ako masírovať?

V prvom rade si doma vyberte príjemné miesto, zapnite si vonnú lampu a uvoľnite sa. Keď vás bude partner masírovať, upozornite ho, aby postupoval zo spodku nahor, t.j. od chodidiel smerom k hlave. Dôležité sú aj chodidlá, na ktorých sa nachádza veľa reflexných bodov.

Vďaka správnej technike a masážnym olejom si užijete perfektnú osviežujúcu masáž. Chcete, aby vás masíroval kvalitný terapeut? Prečítajte si návod, ako si vybrať toho správneho!

Porzite sa na video, ako vyzerá Bali masáž.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9