Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Nie je masér ako masér: Zistite, ako si vybrať toho správneho

Aby mala masáž účinok, mali by ste si starostlivo vybrať kvalitného maséra.
Aby mala masáž účinok, mali by ste si starostlivo vybrať kvalitného maséra.

Ak chcete podstúpiť masáž a užiť si ju so všetkými blahodárnymi účinkami, ktoré ponúka, mali by ste dbať zvýšenú pozornosť na výber kvalitného maséra. Masáž totiž dokáže nielen ulahodiť telu i psychike, no môže i nepríjemným spôsobom ublížiť. Preto, aby mala pozitívne účinky, vyberte si takéto terapeuta, ktorý vyhovuje vašim potrebám a preferenciám a je zároveň aj profesionálny a intuitívny. Pozrite sa, ako pri tom postupovať.

Nájdite si terapeuta, ktorý je licencovaný a má skúsenosti.

Väčšina centier či masážnych salónov majú vlastné webové stránky, kde sú uverejnené informácie o ich maséroch. Tam sa dozviete, či má masér certifikát. V tom prípade je to skutočne odborník. No najlepší je ten, ktorý má záujem neustále sa vzdelávať, aby si prehĺbil svoje zručnosti a získal popr. viac certifikátov. Spoznáte to podľa jeho aktivít, či navštevuje rôzne masérske kurzy, kongresy, prednášky alebo, či je členom profesijnej organizácie a zúčastňuje sa na ich akciách. Každý kvalitný masér by tiež mal mať profesijné oblečenie.

Oslovte ho na základe jeho referencií.

Opýtajte sa svojich známych, či nemajú dobré skúsenosti s nejakým terapeutom, alebo si jeho hodnotenie pozrite na internete. No najskôr mu zavolajte a poraďte sa s ním, než sa naozaj objednáte.

Komunikujte s ním narovinu.

Na všetko sa ho opýtajte, no zároveň ho oboznámte so svojím zdravotným stavom. Nezabúdajte tiež, že dobrý terapeut začína stretnutie informáciami o svojich skúsenostiach. Každý klient by už pri prvom rozhovore mal poznať odpovede na otázky, čo môže od masáže očakávať.

Vyberte si ideálnu kombináciu.

Terapeuti majú rôzne štýly, často kombinujú relaxačné a iné druhy masáží. Tie môžu zahŕňať metódy, ako je reflexná terapia, vonné oleje, liečebné masáže, strečing alebo akupunktúru.

Zhodnoťte, ako sa k vám chová.

Na začiatok masírovania je jeho úlohou, pripraviť vaše telo. Mal by sa k vám chovať citlivo a zároveň profesionálne. Prerušte okamžite liečbu, ak vám masáž spôsobuje bolesti alebo máte počas nej nepríjemný pocit.

Vráťte sa k tomu terapeutovi, ktorý vám rozumie a dokáže vyhovieť vašim potrebám.

Diskutujte s ním stále na každom stretnutí o možnostiach liečby chronického stresu, bolestí, zranenia, alebo aj o tehotenstve. Podľa toho, čo vás bolí, sa mení masáž cieľovej oblasti, mení sa tlak masérových rúk na vašom tele či konkrétna hudba alebo osvetlenie.

Zvoľte si kvalitného terapeuta, pričom bude medzi vami tá správna profesionálna „chémia“.

Správny terapeut by mal intuitívne chápať vaše telo a navyše, mali by ste po jeho masážach cítiť obrovské výhody individuálnej starostlivosti a pokrok v liečbe. 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9