Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Toto tu ešte nebolo: Najúčinnejšia zbraň proti obezite, ktorá oklame telo

Obezita už môže byť minulosťou, vedci testujú novú kapsulu, vďaka ktorej schudnete! Zobraziť galériu (2)
Obezita už môže byť minulosťou, vedci testujú novú kapsulu, vďaka ktorej schudnete! (Zdroj: profimedia.sk)

Obezita je viac ako len problém vzhľadu. Ide o jedno z najnebezpečnejších ochorení na svete, ktoré môže skončiť smrťou. Briti však vymysleli spôsob, ako sa ho zbaviť.

Obéznych na svete stále pribúda. Netýka sa to pritom len vyspelých krajín, ale dokonca aj rozvojových štátov v Afrike či Latinskej Amerike. Minulý rok dokonca v obezite predbehlo Mexiko Spojené štáty americké. Niet sa čomu čudovať, že sa ľudia neustále snažia nájsť nejaké riešenie, ktoré by zabránilo rozširujúcej sa chorobe. Smutné je, že už nestačí ľudí len upozorniť na zdravú stravu a pravidelné cvičenie. Sme jednoducho pohodlní a leniví.

Tabletka, ktorá tu ešte nebola

Doteraz vedci vynašli množstvo rôznych tabletiek na chudnutie či spaľovače tukov. Nakoniec sa však ukázalo, že väčšina z nich je pre ľudský organizmus nezdravá. Vo Veľkej Británii teraz testujú kapsulu, ktorá je iná, ako boli ostatné doteraz. Ide údajne o najúčinnejšiu zbraň proti obezite, ktorá dokáže oklamať telo a pocit hladu. Vedci nešetria chválou, podľa nich ide o unikátne riešenie, ako odstrániť problém obezity na svete, ktoré tu ešte nebolo!

Takto vyzerá kapsula, z ktorej sa v žalúdku uvoľní balónik. (Foto: printscreen Obalon.com)
Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerá kapsula, z ktorej sa v žalúdku uvoľní balónik. (Foto: printscreen Obalon.com)  (Zdroj: printscreen Obalon.com)

Ako to funguje?

Kapsula je umiestnená na tenkej šnúrke. Po prehltnutí sa z nej v žalúdku uvoľní balónik. Ten zaberie časť vnútorného priestoru. Keď lekár potvrdí umiestnenie balónika v žalúdku pomocou röntgenu, pomaly ťahá šnúrku z úst, na ktorej visela kapsula. Balónik potom voľne pláva v žalúdku. Je vyrobený zo špeciálnych materiálov, ktoré boli navrhnuté tak, aby sa prispôsobili žalúdočnému prostrediu, takže je bezpečný.

Človek sa tak bude cítiť plný oveľa skôr a nezje toľko, ako obvykle. Jednoducho sa mu jedlo nezmestí do žalúdka. Hmotnosť tak začne pomaly klesať! Dokonca až 3 takéto balóniky môžete mať v sebe v priebehu chudnutia počas 12 týždňov. Ich počet je individuálny, záleží od toho, ako veľmi sa cíti pacient plný, či od pokroku chudnutia. Balóniky mu budú odstránené endoskopickou technikou.

Po umiestnení balóna v žalúdku môžu niektorí pacienti pociťovať tlak, kŕče alebo nepríjemné pocity v oblasti brucha, to však rýchlo odznie. Navyše, počas celej liečby budú pod prísnym dohľadom lekára, takže sa nemusia ničoho obávať. Ide o bezpečnú metódu, ktorá ich neobmedzuje ani pri vykonávaní bežných aktivít, ani pri športe.

Koľko schudli?

Údaje z európskych a mexických klinických štúdií ukázali, že účastníci, ktorí chudli touto metódou, stratili v priemere 8,2 % z ich celkovej telesnej hmotnosti a až 48,9 % z nadmernej telesnej hmotnosti v priebehu 12 týždňov. Niektorí stratili menej kilogramov, ako je priemer, ostatní účastníci viac. Záviselo to hlavne od toho, ako sa stravovali počas liečby.

V ktorých krajinách je schválená?

Lekári majú k dispozícii nový spôsob, ako liečiť pacientov, ktorí zlyhali pri diétach a potrebujú iný spôsob, ako by sa zbavili prebytočných kilogramov. Táto zázračná kapsula už bola schválená v Európskej únii a k dispozícii ju majú zatiaľ v susednom Rakúsku, Belgicku, Nemecku, Taliansku, Luxembursku, Holandsku a Španielsku. Kým sa dostane na Slovensko, budeme si musieť ešte chvíľu počkať...

Pozrite sa na nižšie priložené video, ktoré ukazuje, ako táto kapsula funguje.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9