Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

NAPRAVÍ nedokonalosti pleti a SKRÁŠLI ju v priebehu pár minút: Prečo patrí QUINOA na tvár!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dať si ju na tanier je úplne normálne. Ale na pokožku? Budete prekvapení, čo quinoa dokáže urobiť s pleťou. Pravdepodobne ju už budete skladovať nielen v kuchyni, ale aj na poličke v kúpeľni.

Táto zložka potravy totiž dokáže upokojiť podráždenie a zabraňuje starnutiu pokožky. Obsahuje vysoké množstvo energie a je bohatým zdrojom esenciálnych aminokyselín a vlákniny. Aj tie majú na svedomí účinky na pleť! Tak sa z nej stáva nový prostriedok na zlepšenie stavu pokožky, ako sa píše na steptohealth.com. S kombináciou vitamínov, minerálov a antioxidačných zlúčenín prospieva pleti, pričom ide o 100-percentný výrobok proti starnutiu, ktorý dokáže napraviť mnoho nedokonalostí.

Benefity obilniny

Vďaka schopnosti udržiavať syntézu kolagénu je vhodná napr. na urýchlenie procesu regenerácie buniek, ktorý napráva lézie v pokožke. Vitamín B3 zase ukľudňuje podráždenú a začervenanú pokožku alebo pleť náchylnú na alergie. Okrem toho pomáha udržiavať optimálnu tvorbu oleja, čo pomáha s problémami s dehydratáciou.

Aby toho nebolo málo, protizápalový a exfoliačný účinok v quinoe zase pomáha pri liečbe akné. Po aplikácii na telo sa znižuje koncentrácia nečistôt v póroch a redukuje sa veľkosť pupienkov. Vďaka potláčaniu negatívnych účinkov voľných radikálov účinkuje proti vzniku vrások, škvŕn a iných príznakov starnutia. Jej fytochemikálie ochraňujú bunky a tým znižujú poškodenie elasticity a pevnosti tkanív. Vitamíny B-komplexu, ktoré sa nachádzajú v hojnom množstve v tejto potravine, zase dokážu zmierniť tmavú pigmentáciu, tvoriacu sa na rôznych častiach tváre.

NAPRAVÍ nedokonalosti pleti a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Recept na pleťovú masku s quinoou

Málokto si všimol, že dnes už mnohé produkty osobnej starostlivosti používajú túto zložku vo svojich kozmetických prípravkoch. Aby ste quinou mohli používať prirodzene a bezpečne, v prvom rade je dôležité ju namočiť do horúcej vody. Tá vyčistí a zjemní quinou a uľahčí jej použitie na pokožku.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky vody (125 ml)
  • 5 polievkových lyžíc quinoa (60 g)
  • 3 polievkové lyžice medu (75 g)

Postup:

  • Uvarte pohár vody
  • Medzitým rozdrvte quinou, aby vznikol jemný prášok
  • Keď voda začne vrieť, pridajte quinou a nechajte 20 minút lúhovať
  • Po uplynutí času, keď je voda vlažná alebo studená, pridajte med

Aplikácia:

  • Naneste na celú tvár
  • Nechajte 20 minút pôsobiť a jemnými krúživými pohybmi masírujte, aby sa dobre zmes vstrebala do pokožky
  • Po uplynutí 20 minút opláchnite vodou
  • Postup opakujte aspoň 3-krát týždenne.
Viac o téme: ZdraviePokožkaPrevenciaQuinoa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9