Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zaútočí na TUKY skôr, než sa uložia na bruchu: Toto ovocie má trikrát VIAC antioxidantov ako zelený čaj!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Malé červené semienka zatočia s baktériami, vírusmi, ochránia srdce, majú protizápalové účinky a sú plné antioxidantov. Najnovší výskum odhalil, že ak budete granátové jablko konzumovať pravidelne, dožijete sa dlhovekosti.

Kto by sa nechcel dožiť vysokého veku v plnom zdraví? Zdravá strava, dostatok pohybu a spánku je jediným a správnym kľúčom. Najnovší výskum teraz ukazuje, že k tomu prispeje aj pitie jedného nápoja. A čo viac, jeho popíjanie výrazne zníži aj váš brušný tuk! Zázračným mokom nie je nič iné, ako šťava z granátového jablka, ako sa píše na express.co.uk

Čítajte tiež: Preč so ZÁPACHOM po vyprážaní: Účinný TRIK, ako ho ODSTRÁNIŤ v priebehu niekoľkých minút!

Spaľuje tuky

Granátové jablko je podľa odborníkov vynikajúcim zdrojom dietetických polyfenolov, ktoré hrajú dôležitú úlohu v rade zdravotných funkcií. Toto ovocie obsahuje trikrát viac antioxidantov ako červené víno a zelený čaj. Nazývajú sa punicalaginy a nachádzajú sa v šťave a šupke. Významnou zložkou je aj kyselina punicová, ktorú nájdeme v oleji zo semien granátového jablka. Práve tá je zodpovedná za účinnú redukciu tuku. 

Nadmerné množstvo brušného viscerálneho tuku sa spája s vyšším rizikom predčasnej smrti z akejkoľvek príčiny. Je o ňom známe, že je veľmi škodlivý, pretože je uložený hlboko v brušnej dutine a obklopuje mnohé životne dôležité orgány. Je však neslávne známy tým, že vylučuje nebezpečné chemikálie, ktoré zvyšujú riziko srdcového infarktu. Našťastie mnohé zo zlúčenín nachádzajúcich sa v šťave z granátového jablka zabraňujú ukladaniu týchto nebezpečných tukov.

Zaútočí na TUKY skôr,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

„Granátové jablko blokuje triglyceridy, typ tuku, ktorý sa dostáva do krvi a zvyšuje riziko srdcových chorôb. Tým, že na ne zaútočí skôr, ako sa stihnú uložiť v tele, tuk nemá šancu usadiť sa na bruchu,“ uvádza sa v stanovisku E Metabolic Research Centre. 

Antioxidanty, polyfenoly a kyselina linolénov, ktoré granátové jablko obsahuje, spaľujú tuk, podporujú metabolizmus a pomáhajú pri chudnutí potlačením chuti do jedla. Podľa odborníkov toto ovocie, ponúka množstvo ďalších zdravotných výhod, ako je zlepšenie imunity, zníženie cholesterolu a krvného tlaku. Pravidelná konzumácia pomáha predchádzať určitým typom rakoviny vrátane rakoviny prsníka a prostaty. Výskum tiež ukazuje, že môže spomaliť rast plaku a hromadenie cholesterolu v tepnách.

Ako pri všetkom, aj v tomto prípade platí, že aj šťavu z granátového jablka treba popíjať s mierou. Napriek mnohým pozitívnym účinkom na srdce, pitie príliš veľkého množstva môže spôsobiť, že tlak klesne príliš nízko.

Účinky granátového jablka

  • bojuje s artritídou a boľavými kĺbmi
  • poradí si so zápalom
  • má protirakovinové účinky
  • liek na dlhovekosť
  • znížené riziko srdcových ochorení
  • zatočí s baktériami a vírusmi
  • zlepšuje stav pamäte
  • povzbudzuje mužské libido

Zaútočí na TUKY skôr,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ako docieliť dlhovekosť?

  • Jedzte zdravú, vyváženú stravu plnú ovocia, zeleniny, celozrnných potravín a omega 3-mastných kyselín.
  • Vyvarujte sa spracovaným potravinám, a pokrmom s vysokým obsahom cukru a sodíka.
  • Najlepšie urobíte, ak fyzickej aktivite venujete minimálne pol hodinu denne.
  • Udržujte si zdravú hmotnosť. Váš BMI index by nemal presiahnuť hodnotu 24,9.
  • Nefajčite, obmedzte pitie alkoholu na minimum, alebo ho nepite vôbec.
Viac o téme: Granátové jablkoZdraviePrevenciaúčinky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9