Preč so ZÁPACHOM po vyprážaní: Účinný TRIK, ako ho ODSTRÁNIŤ v priebehu niekoľkých minút!

Zdroj: gettyimages.com
2021-12-29 14:00:00

Chutným plackám či klasickým rezňom predchádza nepríjemná vec. Zápach pri vyprážaní, ktorý sa šíri všade naokolo! Keď napáchnu aj záclony a obrusy, človeka aj trpezlivosť prejde! Ako sa ho zbaviť?

Typický zápach pri varení, resp. vyprážaní považujú mnohí za samozrejmosť. Nemusí to tak byť! Hoci by mnohí otvorili okno alebo zapli digestor, niekedy jeho výkon na vyprážané dobroty jednoducho nestačí. Výsledkom je zápach po oleji, ktorý sa šíri kuchyňou či dokonca celým bytom. Odstrániť ho môžete jednoducho pomocou jedného triku!

Čítajte tiež: HOROSKOP zdravia na rok 2022: ROK vzostupov i pádov, ktoré ZNAMENIA si musia dávať POZOR?

Ocot ako pomocník

Podľa spisovateľky a novinárky Lynsey Crombieovej, ktorá sa preslávila svojim videom, zverejneným na TikToku, sa dajú odstrániť nepríjemné pachy po pečení či vyprážaní v priebehu niekoľkých minút, ako sa píše na thesun.co.uk. Nebudete k tomu potrebovať zapnutý digestor, ani nemusíte vetrať. 

Podľa mladej ženy stačí na sporáku v hrnci zohriať biely ocot. Priveďte ho do varu a nechajte variť približne päť minút. Ocot disponuje takou silou, že odstráni zápach. Taktiež sa nemusíte báť, že by sám zanechal nejaký smrad. 

 

@lynsey_queenofclean Cooking smells #fyp #cookingsmells #cleantok #cleaninghacks #cleaningtips #queenofclean #cleaningtipsandhacks ♬ SUN GOES DOWN - Andreas Roehrig

 

Ďalšie tipy

  • Oklepte strúhanku pri obaľovaní rezňov, inak sa počas vyprážania oddelí od povrchu, bude sa prepaľovať v oleji a zapáchať. 
  • Skúste mäso pred obaľovaním pokvapkať citrónovou šťavou. Eliminuje sa zápach pri vyprážaní. 
  • Podľa niektorých kuchárov pomôže pridanie trochu soli do peniaceho oleja. Soľ penenie zmierni.
  • Dajte do rozpáleného oleja kúsok korku, ktorý zastaví penenie. 
  • Pridajte do rozápáleného oleja trochu studeného oleja. 

Tagy:
varenie zápach vyprážanie

2021-12-29 14:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Gurman.sk

Diskusia