Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Oddaní PIVÁRI majú jednu VÝHODU: Toto robí zlatý mok s CHOLESTEROLOM!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Starogrécky lekár Paracelsus kedysi hovorieval: „Trochu piva je božská medicína“. Nebol ďaleko od pravdy! Tento kvasnicový nápoj má dokonca účinky na reguláciu cholesterolu. Čo s ním spraví obľúbený nápoj? 

Milovníci piva, majte sa na pozore! Je tu jeden z ďalších dôvodov, prečo si neodopierať tento mok, hoci s kamarátmi na jedno „svetlé“ to v súčasnosti nie je. Nech vás to neodradí. Prečo si nevychutnať pivo aj v domácom prostredí? Presvedčia vás odborníci z Pensylvánie, ktorí zistili, že jedno pivo denne má pozitívny vplyv na cholesterol. 

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak začnete jesť viac KURKUMY? Žlté korenie ZAKTIVIZUJE tieto PROCESY v tele!

Vplyv na cholesterol

Výskum zrealizovaný na Pensylvánskej štátnej univerzite odhalil zaujímavé výsledky. Primerané pitie alkoholu údajne spomaľuje pokles „dobrého“ cholesterolu, ako sa uvádza na independent.co.uk. Ide o HDL cholesterol, čo je bielkovina, ktorá napomáha k odstráneniu toho "zlého", teda LDL cholesterolu z tepien. Tento cholesterol je nebezpečný a škodí ľudskému organizmu, keďže zvyšuje riziko srdcových ochorení a mŕtvice. Naopak, ten „dobrý“ bojuje proti „zlému“. Podľa výskumníkov má preto pitie piva blahodarný vplyv na ľudské telo, keďže podporuje „dobrý“ cholesterol k odstráneniu toho „zlého“. 

Oddaní PIVÁRI majú jednu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pozitívny účinok zničí veľké množstvo

Zaujímavé je, že pokles HDL cholesterolu zistili vedci u tých pivárov, ktorí si dopriali pravidelne tento nápoj. Oddaní pivári teda majú výhodu! Čo sa týka pitia iného druhu alkoholu, tieto výhody boli zaznamenané len u tých, ktorí si dali len minimálne až mierne množstvo alkoholického drinku. Pozor, čo sa týka piva, taktiež ho nemôžete vypiť na litre. Spomínaný pozitívny účinok môže veľmi rýchlo zničiť veľké množstvo. Výskum, ktorý bol predstavený na konferencii American Heart Association, uviedol, že alkoholom vyvolané výhody spomaleného poklesu HDL cholesterolu boli u ťažkých pijanov takmer eliminované.

Pre mnohých bude zrejme výsledok štúdie výhovorkou, prečo si dopriať jedno pivo denne bez výčitiek. Hoci je potrebný ďalší výskum na potvrdenie tohto záveru, zrejme na tom naozaj niečo bude. Na podobné výsledky totiž prišla ďalšia štúdia, uskutočnená v Číne. Tá dokonca skúmala až 80 000 zdravých dospelých v priebehu 6 rokov, takže výsledky sú významného charakteru. 

Viac o téme: PivoZdravieCholesterol
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9