Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

5 POTRAVÍN, ktoré nakopnú CHUDNUTIE a omladia: Krajší VZHĽAD a zmenšené bruško!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: gettyimages.com)

Niekoľko dní nového roku 2021 je za nami a je dosť pravdepodobné, že mnohí už na svoje predsavzatia zabudli. Pamätajte, že nikdy nie je neskoro, dať si nové ciele v oblasti zdravia a cítiť sa čo najlepšie. Cestu za zdravším „ja“ vám skráti týchto 5 potravín!

V súčasnej dobe je dôležitejšie než kedykoľvek predtým, mať kontrolu nad potravinami, ktoré konzumujete. Sociálna izolácia, zatvorenie fitness centier, lockdown ako taký a k tomu ešte aj vianočné sviatky sa s veľkou pravdepodobnosťou podpísali pod stúpajúcu ručičku na váhe smerom nahor. Je načase tento proces zvrátiť určitými potravinami, ktoré pomôžu v chudnutí a ešte k tomu budete vyzerať mladšie!

Čítajte tiež: RÝCHLY plán, ako dostať svoj MOZOG do FORMY: Zlepšené funkcie a POSILNENÁ pamäť už za 10 DNÍ!

Dietologička Lola Biggsová tvrdí, že existuje množstvo potravín, ktoré môžu pomôcť zvýšiť vašu krásu a zároveň udržať hmotnosť pod kontrolou, ako sa píše na thesun.co.uk. Je všeobecne známe, že konzumácia príliš veľkého množstva spracovaných potravín, ako sú mäso a vyprážané jedlá, je pre nás všeobecne škodlivá a môže brzdiť ciele pri chudnutí. Ako dodáva odborníčka, existujú jedlá, ktoré sa ľahko dajú zaradiť do stravy, a ktoré môžu pomôcť udržať hladinu energie na vysokej úrovni a tiež vám pomôžu cítiť sa dlhšie sýti.

Okoreňte si život i jedlo

Ako radí dietologička, kurkuma je fantastické všestranné korenie, ktoré by malo byť súčasťou jedálnička.

„Antioxidant, protizápalový a podporujúci kolagén. Taká je kurkuma, ktorá môže pomôcť chrániť pred predčasným starnutím, podporiť hojenie pokožky a obnovu buniek a zlepšiť dobrú cirkuláciu v pokožke, čo umožňuje dodávanie živín do našich kožných buniek. Existuje mnoho spôsobov, ako ju začleniť do svojej každodennej stravy. Vyskúšajte čaj z kurkumy, pridajte korenie do tofu alebo vajíčok alebo ňou posypte praženú zeleninu." 

5 POTRAVÍN, ktoré nakopnú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Posledné štúdie tiež naznačujú, že kurkuma má pri chudnutí svoju úlohu. Odborníci zistili, že užívanie doplnku kurkumy dvakrát denne viedlo k významnému zníženiu telesnej hmotnosti, indexu telesnej hmotnosti (BMI) a obvodu pása a bokov. 

Posilnite sa zeleninou 

Všetci už vedia, že by sme mali mať na tanieri päť porcií denne, a že strava bohatá na zeleninu je pre nás dobrá. Dietologička hovorí, že existuje najmä jedna zelenina, ktorá vám môže pomôcť pri chudnutí a zabezpečí žiarivú pokožku. 

Brokolica je nabitá vitamínmi a minerálmi, dôležitými pre zdravie pokožky vrátane vitamínov A, C a zinku spolu s luetínom a trochou betakaroténu, ktorý pomáha chrániť pokožku pred oxidačným poškodením, ktoré má na svedomí suchú a vráskavú pokožku," zdôrazňuje dietologička. 

Brokolica je tiež skvelým jedlom, ktoré si môžete pridať do jedál, ak sa snažíte schudnúť. Ide totiž o dobrý sacharid s vysokým obsahom vlákniny. Pomáha predchádzať zápche a udržuje nízku hladinu cukru v krvi.

5 POTRAVÍN, ktoré nakopnú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Doprajte si zdravé tuky 

Skvelým spôsobom, ako pridať do svojho jedálníčka zdravé tuky, je siahnuť po avokáde. Či si ho pridáte k raňajkám alebo rozdrvíte a použijete ako dip, táto ingrediencia môže byť univerzálna.

Avokádo je plné antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti starnutiu, ale vedeli ste, že sú skvelé aj na udržanie zdravia mozgu a zvýšenie mentálnych schopností? Ide o fantastický zdroj vitamínu E, môže chrániť pred voľnými radikálmi, má veľké protizápalové účinky a pomáha predchádzať strate vlhkosti z pokožky. Superpotravina nabitá energiou, ktorá pomáha napraviť poškodenú pokožku a vlasy,“ vyzdvihuje účinky avokáda Biggsová, podľa ktorej má tiež vysoký obsah vlákniny, ktorá pomáha metabolizmu – aj preto je avokádo vhodné pri chudnutí.

5 POTRAVÍN, ktoré nakopnú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Stavte na bobule

Bobule sú skvelým zdrojom vitamínu C a dajú sa ľahko pridať do pudingov a omáčok. Tmavšie bobuľové ovocie, ako sú čerešne, čučoriedky a červené ríbezle, prekypujú antioxidantmi, ktoré majú obzvlášť omladzujúce vlastnosti. 

„Bojujú proti voľným radikálom, ktoré napádajú vašu pokožku, a spôsobujú predčasné starnutie,“ dodala odborníčka. 

Bobule majú nízky obsah kalórií a nedávne štúdie zistili, že môžu tiež pomôcť znížiť hladinu cholesterolu. Aby toho nebolo málo, podporujú zníženie zápalu a znižujú hladinu krvného tlaku.

Ryby

Mastné ryby taktiež pomáhajú v boji proti zápalu. 

Ďalej odborníčka dodáva: „Losos, pstruh, makrela a sardinky majú vysoký obsah omega-3 a omega-6 mastných kyselín, ktoré napomáhajú mladistvému ​​vzhľadu a lesklým vlasom. Hrajú zásadnú úlohu v štruktúre a vzhľade pokožky a pomáhajú udržiavať zdravú funkciu pokožky a zabraňujú strate vlhkosti. 

5 POTRAVÍN, ktoré nakopnú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ukázalo sa tiež, že pomáhajú minimalizovať zápal a poškodenie kolagénu pôsobením UV lúčov. Nedávna štúdia časopisu Journal Nutrition, Metabolism a Cardiovascular Diseases tiež odhalila, že ak sa snažíte schudnúť, konzumácia ryby je lepšia ako iných druhov mäsa, vrátane hovädzieho alebo bravčového.

Viac o téme: PotravinyZdravieStravovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9