Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Výživové doplnky vám zaručia prísun živín: Ako si správne vybrať?

Len kvalitné doplnky stravy vám zaručia príjem vitamínov a minerálov.
Len kvalitné doplnky stravy vám zaručia príjem vitamínov a minerálov.

Aj keď je pre zdravý životný štýl dôležitá zdravá životospráva a pravidelný pohyb, dobre vám poslúžia i výživové doplnky. Začnite ich užívať práve teraz po Veľkej noci, kedy ste sa zásobovali skôr sladkosťami a mastnými jedlami, ktoré mali nedostatok vitamínov a minerálov. Aby vám zaručili prísun zdraviu prospešných látok, je dôležité vybrať si tie najkvalitnejšie.

Pri konzumácii bežných potravín síce naše telo získa určitý prísun vitamínov a minerálov, no často z nich nezíska dostatočne presne to, čo práve potrebuje. Preto sú výborné doplnky stravy, ktorými si doplníte živiny, ktoré ste inak stravou nezískali. Navyše, sú vynikajúce hlavne pre správnu funkciu imunitného systému, keďže vonku stále zúri zimné počasie.

Opýtajte sa odborníka

Pred tým, než sa rozhodnete kúpiť nejaký výživový doplnok, poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom. Tí vám poradia, aký navhodnejší prípravok si vybrať a budete mať tak istotu, že ste si kú.

Uprednostňujte výrobky zavedených firiem

Ak firmu, u ktorej si chcete zakúpiť prípravok, nepoznáte, počujete o nej prvýkrát alebo sa vám nezdajú ich obchodné podmienky, radšej sa na ne vykašlite. Dôležitým ukazovateľom, že ponúkané doplnky stravy sú kvalitné, je dobré meno spoločnosti. Takýto výrobcovia sú na trhu známi, pôsobia už niekoľko rokov a majú spoľahlivé postupy a prísne kontrolné mechanizmy, aby do predaja nepustili akékoľvek nefunkčné produkty.

Nekupujte ich na internete

Týka sa to hlavne výrobokov, ktoré nepoznáte alebo s nimi nemáte skúsenosti. Rozhodne ich nekupujte prostredníctvom nerenomovaných internetových obchodov. Nepozrerajte sa na obal či cenu, ktorá môže byť pre vás atraktívna. Pre váš organizmus však takéto výrobky môžu byť škodlivé a nemusia obsahovať látky, ktoré by pôvodne mali mať.

Na internete nájdete i množstvo ponúk neznámych produktov, ktoré pochádzajú z ázijských krajín. Tieto výrobky neplňujú európske normy a môžu byť pre ľudské zdravie nebezpečné. Mnohé z nich ani zďaleka neobsahujú výživné látky, aké uvádzajú na obale. Často sa predávajú aj na trhoch, takže buďte obozretní aj tam.

Skontrolujte etiketu výrobku

Nezabudnite si prečítať etiketu na produkte. Tá vám presne povie, aké prísady sú obsiahnuté v doplnku stravy. Tiež sa prostredníctvom neho dozviete, koľko jednlivých živín obsahuje a odporúčané dávkovanie.

Dôležité je skontrolovať aj dátum expirácie, t.j. spotrebu výrobku. Každý doplnok stravy by mal mať jasne vytlačený dátum expirácie. Určite neužívajte prípravky, ktorých platnosť vypršala.

Neverte na zázraky

Dajte si pozor na také prípravky, kde výrobca sľubuje nereálne, ako napríklad úbytok na váhe 30 kg za niekoľko týždňov. Tie určite nekupujte, výrobca sa tak snaží zneužiť vašu situáciu a zámerne sľubuje nemožné.

Ak budete dodržiavať tieto pravidlá, ako postupovať pri výbere kvalitného výživového doplnku, môžete si byť istí, že vaše telo vďaka nim prijme výživné látky, ktoré potrebuje a imunitný systém budete mať posilnený.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9