Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pitný režim nepodceňujte ani v zime: Dokáže ovplyvniť myseľ

Pitný režim výrazne ovplyvňuje našu myseľ.
Pitný režim výrazne ovplyvňuje našu myseľ.

Pravidelný pitný režim je súčasťou zdravého stravovania a je dôležitý nielen v lete, ale i počas zimných mesiacov. Jeho nedostatok výrazne ovplyvňuje našu myseľ, podľa neho máme dobrú alebo zlú náladu, alebo sme, či nie sme sústredení. Potvrdila to štúdia z Tufts University, ktorej sa zúčastnilo približne päťdesiat študentov.

Na štúdii sa podieľali študenti zo športových klubov z Tufts University. Štúdia skúmala účinky miernej dehydratácie na kognitívne schopnosti človeka. Každý z účastníkov dostal za úlohu absolvovať tréning s dostatočným alebo nedostatočným zásobením vodou.

Dehydratovaní mali zlú náladu

U tých, ktorí boli v skupine s nedostatočným pitným režimom, sa ukázal častejší výskyt zlej nálady a horšia orientácia v problémoch. Tí, ktorí boli dostatočne hydratovaní, sa dokázali naopak lepšie sústrediť a boli čulejší.

Išlo len o mierny stupeň dehydratácie

Ide o zaujímavé zistenie, keďže stupeň dehydratácie u tých, čo mali nedostatočný pitný režim, bol veľmi mierny. Pripomínal stav, v ktorom sa každý deň ocitne takmer každý z nás, keď zabudneme na dostatočný pitný režim.

Každodenné pitie dvoch litrov vody vám vyčarí úsmev na tvári, budete viac sústredení a hlavne zdravší. Začnite s tým hneď teraz!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9