Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dajte si TOTO pod PLACHTU a bude po prebdených nociach: Sladký SPÁNOK na počkanie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Vaša izbová teplota je priam ukážková a riadi sa radami lekárov pre lepší nočný spánok a rutina pred uložením do postele sa taktiež považuje za bezchybnú. Napriek tomu sa stále prehadzujete v posteli. Čo robiť?

Nič nie je stratené! Ani vtedy, ak vás trápia nočné kŕče v nohách alebo chronický syndróm nepokojných nôh (RLS), ktorý vám nedá spávať. Pomôže, na prvý pohľad úplne obyčajná, až banálna vec. Mydlo!

Zmierni príznaky

Vyzerá to tak, že mydlo počas vášho oddychu uvoľňuje minerál horčík, ktorý podľa mnohých priaznivcov zmierňuje nočné kŕče v nohách, píše sa na thehealthy.com. Ak trpíte syndrómom, Dr. Mehmet Oz z The Dr. Oz Show odporúča nechať kúsok levanduľového mydla počas noci pod plachtou. Uvoľňujúca vôňa levandule totiž zmierni vaše príznaky. 

Dajte si TOTO pod
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ak sa to rozhodnete vyskúšať, nebudete sami! Približne 42 percent ľudí prisahá na nočnú "mydlovú metódu", podľa prieskumu na Twitteri The Doctors. Na druhej strane, tohto domáceho pomocníka podporuje menší výskum. 

"Ak pociťujete kŕče, je dôležité, aby ste najskor dbali o svoju hydratáciu," povedala MD Kim Gladdenová pre Cleveland Health Clinic. "Mali by ste sa uistiť, že pijete dostatok vody počas dňa."

Zvýšenie príjmu horčíka môže tiež zmierniť kŕče v nohách. Samozrejme, ak vás láka tento trik, pokojne sa na to dajte. Je dokázané, že vôňa z levandule navodzuje pokojný spánok. Určite tak lepšie zrelaxujete, no ak máte dlhodobý problém s kŕčmi, treba to riešiť s lekárom. 

Viac o téme: LevanduľaMydloZdravieSpánok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9