Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VYTIAHNU prebytočnú TEKUTINU z tela: Domáce TRIKY, po ktorých budete ĽAHKÍ ako pierko

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Sedavé zamestnanie, nedostatok pohybu, ale tiež slabý pitný režim. Vinníci opuchnutých nôh! Ako uľaviť od tejto nepríjemnosti v pohodlí domova?

Po dlhom dni strávenom sedením v kancelárii alebo státím na vysokých opätkoch prídete domov a všimnete si, že vaše nohy sú opuchnuté a bolia! Stáva sa to vtedy, keď žily dolných končatín nedostatočne rýchlo odvádzajú krv späť do srdca. Časť z nej sa začne hromadiť v nohách a spôsobí nepríjemné opuchy, ako sa píše na brightside.me. Vo väčšine prípadov nie je opuch nebezpečný, len málokedy naznačuje problém so srdcom či obličkami. Na druhej strane, nie je to nič príjemné, ako sa ho zbaviť? 

Čítajte tiež: NAJKRUTEJŠIE veci, ktoré robíte svojim OBLIČKÁM: Tieto NÁVYKY odstráňte, ZACHRÁNITE si orgán!

1. Vyskúšajte zábaly z kapustových listov

Okrem toho, že kapusta zlepší trávenie a prospeje vášmu srdcu, môže zmierniť nepríjemný pocit opuchnutých nôh. Vychlaďte niekoľko listov kapusty v chladničke a omotajte nimi opuchnuté miesto. Opakujte, kým nepocítite úľavu. Kapusta vytiahne prebytočnú tekutinu, slúži ako prirodzený a ľahko dostupný spôsob, ako znížiť opuch.

2. Oblečte si voľné oblečenie

Možno vo vašich obľúbených úzkych rifliach vyzeráte úžasne, no ak si ich obliekate príliš často, môžete si tým ublížiť. Tesné oblečenie sťahuje cievy a zabraňuje správnemu prúdeniu krvi, čo v konečnom dôsledku vedie k opuchu. Pohodlné nohavice voľného strihu môžu vyzerať rovnako štýlovo a na konci dňa vás z nich nebudú bolieť nohy.

3. Dajte si nohy hore

Sedavé zamestnanie môže spôsobiť bolesti chrbta ako aj nahromadenie tekutiny v nohách. Odborníci preto odporúčajú, aby ste si po príchode domov z práce ľahli na podložku a nohy opreli o stenu. Podporíte tak krvný obeh a vaše nohy sa vám poďakujú.

VYTIAHNU prebytočnú TEKUTINU z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

4. Zaplávajte si

Plávanie je skvelý spôsob, ako sa zbaviť stresu a byť fit po náročnom dni v práci. Ak vás k tomu trápia aj opuchnuté nohy, návšteva bazéna je jedným z najlepších spôsobov, ako s týmto stavom bojovať. Voda prospieva krvnému obehu v nohách a zmierňuje bolestivý tlak na opuchnuté miesta.

5. Investujte do podporných pančuchových nohavíc

Zatiaľ čo tesné oblečenie môže opuch ešte zhoršiť, nosenie kompresných pančúch a ponožiek vám pomôže zmierniť príznaky. Priliehavé pančuchy fungujú tak, že jemne stláčajú nohy, čo napomáha prietoku krvi a znižuje opuchy.

6. Vynechajte sójovú omáčku

To, že si občas vychutnáte sushi vám neuškodí, ale jeho príliš časté jedenie môže zhoršiť opuchy nôh. Sójová omáčka je plná soli a jej nadmerná konzumácia môže viesť k opuchom v rôznych častiach tela. Keď jete príliš slaných jedál, vaše obličky musia viac pracovať, telo zadržuje vodu a dochádza k opuchom. Prejaví sa to najmä na rukách a nohách.

7. Spíte na ľavom boku

Ak spíte na bruchu alebo na chrbte, mali by ste zvážiť zmenu polohy, aby vám neopúchali nohy. Spánok na ľavom boku môže zmierniť opuchy, pretože znižuje tlak na veľkú žilu, ktorá je zodpovedná za návrat krvi z dolnej polovice tela do srdca.

Viac o téme: ZdravieOpuchnuté nohy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9