Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Menej známe TRIKY, ako na HUSTÉ a dlhé vlasy: Žiadne STRIHANIE, soľ a obliečky ako riešenie!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak máte korunu krásu zdravú, za mesiac vyrastie o pol až jeden centimeter. Niekedy sa však zdá, ako by sa jej rast zastavil! Vlasy majú rovnakú dĺžku, končeky sú rozštiepené, hriva je bez života. Ako ju oživiť?

Proces pestovania vlasov môže byť náročný a dokonca frustrujúci. Môže sa vám zdať, že robíte všetko správne, no stále nevidíte výsledky. Na trhu existuje veľa produktov starostlivosti o vlasy, o ktorých sa hovorí, že zvyšujú ich rast. Ako sa píše na brightside.me, môžete si pomôcť aj sami v domácom prostredí a zahrnúť do svojej starostlivosti o vlasy niekoľko jednoduchých trikov, ktoré prispejú k dlhej a zdravej koruny krásy. 

Čítajte tiež: Je 10 000 VYMYSLENÉ číslo? Z omylu vás vyvedie NOVÝ ÚDAJ o počte KROKOV od odborníkov!

Pridajte soľ do šampónu

Udržiavanie zdravej pokožky hlavy je jedným z najdôležitejších krokov, ktoré môžete urobiť, aby ste získali svoju vysnívanú hrivu. Zmiešanie epsomskej soli so šampónom je jednoduchý a cenovo dostupný spôsob, ako dodať vlasom objem a zároveň pomôcť pokožke hlavy, aby zostala dlhšie bez mastnoty. Soľ je bohatá na horčík, o ktorom je známe, že vyživuje pokožku. 

Menej známe TRIKY, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Noste klobúk

Aj keď je vitamín D kľúčový pre vaše celkové zdravie a pohodu, prílišný pobyt na slnku môže poškodiť nielen pokožku, ale aj vlasy. Nadmerné slnenie môže ovplyvniť štruktúru koruny krásy a oslabiť pigmenty a bielkoviny vo vlasoch. Odborníci dokonca odporúčajú aplikovať opaľovací krém na pokožku hlavy, ak si všimnete, že rednú. Obmedzenie času na slnku a nosenie klobúka ochráni pokožku aj vlasy pred škodlivým UV žiarením.

Vlasy sušte na vzduchu

Hoci vám fén pomôže rýchlo si upraviť vlasy do želaného účesu, príliš časté používanie môže oslabiť pramene. Sušič totiž fúka intenzívne a sústredené teplo smeruje priamo na vlasy a tie strácajú vlhkosť. Dehydrované vlasy sa ľahko lámu a oslabený je aj ich rast. Ak sa vám zdá, že prestali rásť, odložte fén, či kulmu na istý čas bokom.

Zbavte sa bavlnenej obliečky na vankúš

Výmena bavlnených obliečok na vankúše za hodvábne môžete zlepšiť celkovú kvalitu vlasov. Bavlnené vlákna vytvárajú trenie, ktoré následne oslabuje vlasy a zbavuje ich prirodzenej vlhkosti. Hodváb má oveľa hladší povrch, vlasy sa po ňom kĺžu. Keď na ňom budete spať, znížite lámavosť a štiepenie končekov.

Menej známe TRIKY, ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Vyskúšajte inverznú metódu

Ak už nejaký čas snívate o dlhých vlasoch, je pravdepodobné, že ste na internete narazili na inverznú metódu. Ide o trochu absurdný spôsob, no vraj účinný. Táto metóda vám umožní zvýšiť prietok krvi do pokožky tým, že budete dole hlavou. Stimulujete tým rast vlasov. Ak k tomu pridáte masáž pokožky esenciálnym olejom pred alebo počas toho, ako budete visieť ako netopier, dosiahnete, že vaše vlasy budú dlhé a zdravé. 

Stačí sa len prehnúť, čím zabezpečíte prekrvenie hlavy. Rast vlasov totiž podporuje spomínané zvýšenie cirkulácie krvi v hlave, o čo sa v tomto prípade sami postaráte.

Pred spaním si učešte vlasy

Hoci ľahnúť si do postele po náročnom dni bez toho, aby ste čokoľvek spravili, môže byť lákavé, najmä keď ste unavení, pár minút strávených ich česaním môže prospieť ich zdraviu. Oleje z pokožky hlavy sa dostanú do vlasov a udržia ich prirodzene hydratované a vyživené. Suché vlasy sú náchylnejšie na poškodenie a lámanie, čo môže zabrániť rastu vlasov. Česaním zabezpečíte, že sa oleje dostanú na pramene vlasov. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaVlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9