Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ženský ZVYK na verejných toaletách, ktorým si zbytočne UŠKODÍTE: ZMENA v orgánoch!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Verejné toalety. Miesto, ktoré mnohí navštevujú len vtedy, keď naozaj musia. Niektorí sa im zase vyhýbajú ako čert krížu, keďže sa boja, že sa niečím nakazia. Keď už, za žiadnych okolností si nesadnú na záchodovú misu. A tam vzniká problém.

Koluje o nich veľa hororových historiek. Aj preto sú verejné toalety pre mnohých priam nočnou morou, v ktorej dominuje zlá hygiena, zápach a množstvo baktérií. Ak nie je na výber iná možnosť, nasleduje „ochrana“ proti baktériám u nežnejšieho pohlavia. Jednoducho si nesadnú na záchodovú misu a vykonajú potrebu nad ňou. Je to naozaj také hrozné? Mohli by sme sa sedením na záchode nakaziť baktériami?

Čítajte tiež: ZNAMENIE, ktoré naznačuje RIZIKO: Neznámy SIGNÁL hroziacej MŔTVICE

Nenakazíte sa

Mikrobiológ z University of Leicester Primrose Freestone uviedol, že ľudia nesú „šírokú škálu prenosných patogénov“, ako sa píše na thesun.co.uk. Medzi nimi sú baktérie kampylobaktera, enterokoka, escherichia coli, salmonely, shigelly, stafylokoky, streptokoky a yershinie.

„Samozrejme, vždy bude existovať riziko infekcie pri stretnutí s fekálnymi hmotami,“ dodal odborník.

Ako vážne je však riziko, pokiaľ ide o verejné toalety? Dobrá správa. Doktor uisťuje, že je „veľmi nepravdepodobná“ nákaza jednou z baktérií tým, že by ste sa prestali kontrolovať a sadli by ste si na záchodovú misu.

"Väčšina črevných chorôb zahŕňa prenos baktérií z úst do úst v dôsledku fekálnej kontaminácie rúk, jedla a povrchov," povedala.

Ženský ZVYK na verejných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Hrozia infekcie

Dodal však, že ľudské telo je vybavené vrstvou dobrých baktérií a kvasiniek, ktoré „fungujú ako vysoko účinný ochranný štít“. Taktiež v tom hrá úlohu aj imunitný systém, ktorý doktor Freestone opisuje ako „veľmi dobrý“ v ochrane pred baktériami. Možno je načase prestať sa prehnane zaujímať o čistotu svojho záchoda.

 „Nie je teda potrebné „drepovať“ nad záchodovou misou,“ upozorňuje odborník.

Ako ďalej varuje, v skutočnosti to môže "spôsobiť zranenie alebo zvýšiť riziko infekcie".

Terapeutka pre zdravie žien Brianne Groganová dodala: „Problém s vykonávaním potreby nad toaletou je ten, že svaly vášho panvového dna a panvového pletenca - vaše rotátory bokov, gluteály, chrbát a brušné svaly - sú extrémne napäté. Toto napätie panvového pletenca sťažuje ľahký tok moču, často vyžaduje, aby ste tlačili alebo sa mierne ešte viac oddialili od misy, aby moč rýchlo vyšiel. Časté tlačenie na močenie môže prispieť k prolapsu panvových orgánov."

Navyše, stres z toho, že sa nesmiete dotknúť záchodovej misy môže znamenať, že si poriadne nevyprázdnite močový mechúr. V dôsledku toho si môžete zvýšiť riziko infekcií močových ciest, ako je cystitída.

Ženský ZVYK na verejných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalšie opatrenia ako ochrana pred baktériami

Zdá sa, že práca na nohách v drepe, ako v sede, je len stratou času a energie. Ak chcete byť ostražití, doktor Freestone radí, že sa oplatí mať vždy pri sebe balíček antiseptických obrúskov, ktoré môžete kedykoľvek použiť na nejaké povrchy. Navyše, je dôležité po vykonaní potreby zakaždým zatvoriť záchodovú misu. Štúdia z roku 2011 zistila, že po spláchnutí záchodu sa mikróby rýchlo usadia v širokom okolí vrátane veka toalety, podlahy a držiaka toaletného papiera. Preto je vždy dôležité sklopiť záchodovú dosku.

Doktor Freestone však upozorňuje ešte na jednu vec: „A samozrejme, nie každý si po návšteve toalety umyje ruky. Je teda vysoko pravdepodobné, že hlavná kľučka dverí bude kontaminovaná. Aby ste sa vyhli opätovnej kontaminácii čistých rúk, keď odchádzate z verejného WC, na otvorenie dverí použite lakeť, kabát alebo vreckovku.“

Poslednou bodkou na záver je varovanie, čo sa týka používania mobilného telefónu na toalete. Mali by ste na to zabudnúť! Jedna americká štúdia zistila, že mobilné telefóny sú až desaťkrát špinavšie ako záchodová misa.

„Možno je načase prestať sa zaujímať o čistotu verejných priestranstiev,“ dodal doktor Freestone. „A začať sa starať o čistotu svojho telefónu.

Viac o téme: ZáchodZáchodová misaToaletyZdravie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9