Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekár varuje na častú chybu žien: Toto v posilňovni nerobte, koledujete si o veľa!

(Zdroj: pixabay.com)

Chystáte sa do posilňovne poriadne na sebe zamakať? Očakávate litre potu a príval endorfínov? Nemôžete pre seba spraviť nič lepšie! Avšak len v tom prípade, ak sa vyhnete jednej veci. Týka sa dievčat a žien!

Nežné pohlavie si dáva záležať na svojom výzore. K tomu im dopomáha ich verný spoločník - mejkap. Vďaka nemus sa cítia sebaistejšie a celkovo lepšie. Niektoré ženy bez neho nespravia ani jeden krok! Častokrát ho používajú aj v takých situáciách, keď idú na chvíľu von, alebo do posilňovne. A to je tá chyba! Mejkap totiž nepatrí do fitness centra.

Hrozia kožné problémy

Nielenže ho treba odstrániť zakaždým, keď idete spať, ale aj pred zahájením cvičenia. Dobre čítate. Nenechávajte si na pokožke zvyšky mejkapu a korektora, inak by ste to mohli oľutovať. Ak by ste toto odporúčanie odignorovali, vaša pokožka bude veľmi trpieť. Pokožka totiž potrebuje pot k tomu, aby ste sa ochladili pri cvičení. Navyše, hoci sa to na prvý pohľad nezdá, pot pomáha našu pokožku zbavovať nečistôt, ako mirror.co.uk.

Čítajte tiež: Tajomstvo mliečnych výrobkov: Rozdiel medzi jogurtom, acidkom a kefírom

"Prírodné oleje z pokožky môžu upchať póry a spôsobiť kožné problémy, ako je P. akné (Propionibacterium acnes), spôsobujúce vyrážky. Čo je ešte horšie, keď sa tieto póry potu otvárajú, čokoľvek sedí na povrchu, ako je napríklad mejkap a častice znečistenia, taktiež upchávajú póry a spôsobujú problémy," varuje Dr Preethi Daniel, lekár a riaditeľ londýnskej lekárskej kliniky.

Dr. Daniel dodáva, že okrem toho môže vyvolať miliariu, čo sú malé potné vyrážky, ktoré svrbia. Vytvárajú sa hlavne v horúcich a vlhkých podmienkach, napr. počas letnej sezóny alebo jednoducho vtedy, keď má pokožka znemožnené dýchanie.

"Pot sa musí odparovať z tela, ochladzovať sa a zdvíhať nečistoty na povrch. Ak tomu nedíte šancu, vyhnete sa malým nepríjemným svrbivým hrbolom."

Jednoduchá rada na záver: odstráňte mejkap zakaždým, keď idete cvičiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9