Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena 10 rokov vynechávala raňajky: Hororový dôsledok ju poznačil na celý život

Žene museli vyoperovať až 200 žlčových kameňov z čriev!
Žene museli vyoperovať až 200 žlčových kameňov z čriev! (Zdroj: thinkstock.com)

Keď si doprajete príliš veľa a neodoláte väčším porciám jedla, hrozí vám obezita. Viete ale, čo sa stane, ak naopak budete jedlo odmietať? Na vlastnej koži to pocítila žena z Číny, neznesiteľné bolesti ju dohnali do nemocnice, kde s ňou lekári mali plné ruky práce!

Až desať rokov ignorovala 45-ročná Chen bolesti v žalúdku, lebo sa bála ísť pod nôž. Keďže sa bolesti stupňovali, nakoniec navštívila nemocnicu Guangji Hospital v čínskom  Hezhou, kde sa lekári nestačili čudovať jej zdravotnému stavu. Po sérií testov a vyšetrení sa ukázalo, že žena má v črevách množstvo žlčových kameňov. Podľa lekárov ich tam mala niekoľko rokov. Operácia tak bola nevyhnutná, z čriev jej odstránili viac ako 200 žlčových kameňov, z ktorých niektoré boli také veľké ako vajcia.

Čítajte tiež: Známy expert o nebezpečných svalových kŕčoch: Signál, že v tele chýbajú dôležité látky

Na vine je vraj nedostatok stravy

Chirurg Dr. Quanwei Wei uviedol, že počet žlčových kameňov nájdených v jej bruchu môže súvisieť s tým, že roky vynechávala raňajky. Ako sa žena priznala, už osem rokov neraňajkovala. Aby toho nebolo málo, niekedy prišla domov taká unavená z práce, že preskočila aj večeru. Chirurg upozornil, že práve kvôli chudobnej a nedostatočnej strave jej vzniklo nadmerné množstvo žlče v žlčníku a žlčových kanáloch. Výsledkom bolo viac ako 200 žlčových kameňov.
 

Viac o žlčových kameňoch

K tvorbe žlčových kameňov dôjde, keď je v žlčníku abnormálne vysoký obsah cholesterolu. Vo väčšine prípadov nespôsobujú žiadne príznaky a nemusia byť liečené. Závisí predovšetkým na tom, kde kamene uviaznu a do akej veľkosti narastú. Môžu zablokovať žlčovod a to môže viesť k zápalovému ochoreniu. Vtedy sa objavia nepríjemné príznaky ako silná bolesť brucha, nevoľnosť, nadúvanie, atď.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9