Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vypláchne z úst všetky toxíny a iné neduhy: Dôkaz, či je olejový výplach naozaj účinný!

Výplach rastlinného oleja má blahodarné účinky na ľudské zdravie.
Výplach rastlinného oleja má blahodarné účinky na ľudské zdravie. (Zdroj: thinkstock.com)

Ajurvéda má v rukách silný triumf! Pozná terapiu, s ktorou objavíte tajomstvo dlhovekosti. Poradí si s baktériami, hnisom, toxínmi či hlienmi. Posilní imunitu a zlepší celkové zdravie. Tak bola už roky prezentovaná terapia, pri ktorej olej dokáže priamo z ústnej dutiny naviazať škodlivé látky. Zázrak alebo len podvod?

Tajomstvo spočíva v obyčajnom oleji. Stačí jednu polievkovú lyžicu vložiť do úst a premiešať cca 20 minút. Ľudia už od pradávna verili tomu, že táto terapia úplne vylieči bunky a zregeneruje telesné orgány. Olejový výplach z úst vás zbaví škodlivých látok, baktérií a mikroorganizmov, ktoré sa po zmiešaní so slinami dostávajú do krvného obrazu. Vyplachovanie úst olejom spôsobí aktiváciou enzýmov, ktoré doslova vytiahnu všetky plesne, toxíny a mikroorganizmy do oleja, ktorý potom vypľujeme.

Ako dopadol experiment?

Tu však jeho účinky nekončia! Dokáže toho omnoho viac. Táto terapia vybieli zuby, lieči zápaly ďasien, zbaví vás bolestí hlavy, detoxikuje organizmus, znižuje stres a dokonca rozjasňuje pleť. Takéto účinky však má len BIO panenský olej lisovaný za studena, preto netreba podceňovať jeho výber. Myslela na to aj redaktorka z portálu prevention.com, ktorá vyskúšala túto terapiu na vlastnej koži. Odporučil jej ju učiteľ jogy a majiteľ centra, ktoré sa zaoberá ajuverdou. Pripomenul jej, že ide o veľmi účinný spôsob, ako očistiť svoje telo a dostať toxicitu z úst von. Hneď na druhý deň sa pustila do experimentu.

Plné ústa oleja neboli pre ňu práve najpríjemnejšie. Po tom, čo dala do úst lyžicu olivového oleja, sa už nemohla dočkať, až ho vypľuje. Pripadalo jej to ako večnosť, pritom ho kloktala len 4 minúty. Druhý deň vyskúšala za studena lisovaný organický kokosový olej, čo bolo hneď niečo iné ako olivový. Viac jej totiž "chutil".


Úľava do 20 sekúnd: Takto si hravo poradíte so stuhnutým krkom!


Zo začiatku robila olejový výplach 4 minúty, no postupne tento čas predlžovala, až sa dostala na 15 minút. Pomaly si na terapiu zvykla. Stala sa pre ňu ranným rituálom. Po mesiaci terapie si na sebe všimla prvé výsledky! Cítila, že má zuby čistejšie a hlavne vyzerali belšie. Sama tomu nemohla uveriť, preto zašla na zubné vyšetrenie k dentálnej hygieničke. Tá sa odborným okom pozrala na jej stav chrupu. Zakaždým, keď zašla k stomatológovi, mala nábeh na parodontitídu a taktiež jej museli odstrániť zubný kameň.

Teraz však mala zuby v perfektnom stave! Dentálna hygienička bola prekvapená. Napriek tomu ju upozornila, že stále neexistujú dostupné dôkazy o účinnosti olejových výplachov a určite by nemali slúžiť ako náhrada za štandartnú starostlivosť o orálne zdravie. Aj naďalej platí, že osvedčeným spôsobom, ako sa starať o zdravie chrupu, je pravidelné umývanie zubov zubnou kefkou a zubnou pastou, používanie zubnej nite a popr. jednozväzkovej kefky a pravidelná návšteva stomatológa a dentálneho hygienika.

Na druhej strane, redaktorka, ktorá podstúpila tento experiment, za ten mesiac nič vo svojej zubnej hygiene nezmenila, okrem olejových výplachov, ktoré pridala ako doplnkovú starostlivosť o zuby. Takže, ak sa za ten mesiac zlepšilo zdravie jej chrupu, zrejme táto terapia nie je úplne na nič.

V súčasnosti je už jej ranným zvykom, že si po umytí zubov vypláchne ústa olejom. Niekedy robí olejový výplach 5 minút, inokedy 15, záleží na tom, ako stíha. Údajne nedá dopustiť na organický sezamový olej, ktorý taktiež používa na terapiu.

Čítajte tiež: 9 zdravých potravín, ktoré môžu byť toxické

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9