Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žena si sedem dní odstraňovala mejkap kokosovým olejom: Toto sa stalo po experimente!

Kokosový olej je skvelý prostriedok aj na odlíčenie pleti. Zobraziť galériu (3)
Kokosový olej je skvelý prostriedok aj na odlíčenie pleti. (Zdroj: thinkstock.com)

Za posledné roky sa kokosový olej skloňoval takmer pri každej príležitosti. Hľadáte vhodnú potravinu na pečenie? Potrebujete telové mlieko na zvláčnenie pokožky? Siahnite po kokosovom oleji! Tento zázrak sa rozhodla vyskúšať na vlastnej koži mladá žena, ktorá z neho spravila odličovač mejkapu.

Po rôznych kozmetických produktoch a obrúskov na odstránenie mejkapu prišiel rad aj na prírodnejšiu verziu vo forme kokosového oleja. Iné je čítať o ňom, aký je skvelý a v čom pomôže, než to vyskúšať priamo na sebe. Navyše, použiť niečo, pričom sa nedotknúť vody? Aj to bola výzva pre mladú ženu a tak podstúpila týždňový experiment.

Každodenný stres, hormóny a nepravidelný režim spánku urobili svoje a podpísali sa na pokožke, ktorá bola miestami začervenaná, mdlá a akoby bez života. Potrebovala niečo, čo by ju oživilo a hydratovalo. Najvyšší čas na experiment v podobe kokosového oleja.

Jej kamarátka maskérka Silvija Vilová jej poradila, aby najprv roztavila trochu kokosového oleja v dlaniach a následne naniesla na pleť. Chvíľku nechala pôsobiť a následne ho odstránila pomocou vatových tampónov. Takéto odstránenie mejkapu sa stalo pre ňu dennou rutinou po dobu jedného týždňa. Bola zvedavá, či je tento spôsob praktický a či zlepší kvalitu jej pleti.

Deň 1

Prvý deň išiel celkom hladko. Nebola si však istá, či nedala roztopiť príliš veľké množstvo kokosového oleja. Na druhej strane, počula, ako výborne hydratuje pokožku na tele, takže nič by tým nestratila, ak by si na pleť naniesla väčšie množstvo. Už prvý deň sa jej tento spôsob odstránenia mejkapu zapáčil. Navyše, išlo to jednoduchšie okrem rias, kde už musela použiť viac kokosového oleja a zbavenie sa zaschnutej špirály na mihalniciach. Nečakala žiadne zázraky na svojej tvári po použití kokosového oleja, no jej pleť bola jemnejšia ako predtým.

Prvý deň experimentu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot Bustle.com)

Deň 2

Po tom, čo začala deň s minimom mejkapu sa rozhodla pre trochu gélových očných liniek a rúžu, aby videla, ako si s tým poradí kokosový olej. Zároveň išlo o štvrtý deň, kedy mladá žena nepoužila teplú vodu, ani na tvár, ani na vlasy. Jej vlasy sa pomaly začínali podobať na pleť po nanesení kokosového oleja. Samozrejme, odstránenie gélových liniek dalo trochu zabrať

Deň 3

Okolo T-zóny mala celkom mastnú pleť a po stranách nosa zase suchú. Nevedela, či za to môže mejkap, po ktorej sa jej objavili šupiny.. Po prebudení na tretí deň, keď večer pred tým použila tento tekutý zázrak, si všimla, že suché miesta zmizli. Náhoda alebo pomohol kokosový olej, ktorý cez noc zvláčnil pokožku?

Deň 4

Zdalo sa jej, že odstránenie zvyškov mejkapu zrazu išlo ako po masle. Bolo to oveľa jednoduchšie, ako prvý deň. Všimla si, že jej pupienok pri ústach už nebol tak vidieť ako na začiatku experimentu, inak zatiaľ o celkových viditeľných zmenách akné sa nedá hovoriť.

Deň 5

Na svoju každodennú rutinu, ktorá zahŕňala použitie kokosového oleja, si už zvykla. Bolo pre ňu úplne prirodzené automaticky siahnuť po kelímku kokosového oleja a vatových tampónoch. Tento deň zvolila jasné modré očné tiene, ktoré išli odstrániť jednoduchšie ako keď mala gélové očné linky.

Deň 6

Že by to bolo zmenou osvetlenia alebo jej pleť vyzerala naozaj lepšie? Jediné, čo sa jej nezdalo bolo začervenanie v očnom okolí. To však mohlo spôsobiť väčšie pritlačenie a drhnutie citlivej pokožky vatovým tampónom. Špirála a očné linky boli náročnejšie na odstránenie, preto musela viac pritlačiť. Aspoň sa poučila, že nabudúce treba zaobchádzať s pokožkou v očnom okolí jemnejšie, aby sa predišlo jej podráždeniu.

Deň 7

Posledný deň už pomaly ani nebolo čo odstraňovať. Na ceste z mesta ju chytili prívalové dažde, ktoré sa postarali o odstránenie mejkapu.

Posledný deň experimentu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: screenshot Bustle.com)

Týždeň ubehol ako voda a žena môže úprimne povedať, že odstránenie dekoratívnej kozmetiky z pleti pomocou kokosového oleja je niečo, v čom bude pokračovať - prinajmenšom do konca prázdneho kelímku. Ako tvrdí, kokosový olej nemusí byť vhodný pre pleť, ktorá už je hydratovaná. Môže sa totiž po ňom príliš lesknúť. Ak máte suchú pleť, kokosový olej je skvelou voľbou.

Začervenané škvrny na tvári jej nezmizli, no aspoň našla vhodný prostriedok na odstránenie mejkapu bez akýchkoľvek umelých zložiek, ktoré by mohli škodiť pleti. Nech žije príroda!

Čítajte tiež: Katastrofa v podobe citrónovej vody: Takto sa vám môže vypomstiť!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9