Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Análny sex ako absolútna zvrhlosť: Kedy môže byť škodlivý?

Análny sex nám môže ublížiť hlavne vtedy, ak máte necitlivého partnera.
Análny sex nám môže ublížiť hlavne vtedy, ak máte necitlivého partnera. (Zdroj: profimedia.sk)

Radosť, uvoľnenosť, fyzická a psychická vyrovnanosť. To zažívame pri sexe. Množstvo párov si skúša okoreniť milostný život novými sexuálnymi polohami. Na tom nie je nič zlé. Ak však nechcete pre sex ochorieť, zostaňte radšej pri klasike.

Niektorí ho striktne odmietajú, iní ho radi praktizujú. Análny sex si väčšinou pochvaľujú muži, ktorí o ňom hovoria ako o príjemnom spestrení milostného života. Vo veľkom sa však spája so zdravotnými problémami, ktoré môže napáchať. Kde je pravda?

Existuje stále viac žien, ktorým vyhovuje análny sex dokonca viac ako klasický. Dôvodom je fakt, že pri ňom dosahujú intenzívne vyvrcholenie. Okolo konečníka sa nachádza veľké množstvo nervových zakončení, takže ide o mimoriadne citlivé miesto.

Za všetkým hľadaj necitlivého partnera

Niektoré zdroje však varujú pred análnym sexom, ktorý môže byť nebezpečný. Ak máte partnera, ktorý je necitlivý a správa sa tak k vám aj pri milovaní, je pravdepodobné, že môže mať pre vás táto technika sexu určité riziká. Najčastejšia je inkontinencia stolice, t.j. samovoľný únik, čo je veľmi nepríjemná záležitosť. Za ňou nasledujú hemoroidy a tiež trhlinky v konečníku.

Pravdou je, že sliznica a zvierač konečníka nie sú prispôsobené na opakované mechanické namáhanie a trenie. Preto vznikajú praskliny v sliznici a svalových vláknach. A to už nemá ďaleko od vzniku hemoroidov, ktoré môžu viesť aj k rakovine konečníka. Z toho dôvodu považujú niektorí lekári análny sex dokonca za veľkú zvrhlosť!

Bezpečný sex zabezpečí dostatočná lubrikácia alebo použitie lubrikovaného kondómu. Pozor však na prípravky so spermicídnym účinkom! Mohli by podráždiť jemné a citlivé tkanivo okolo a v konečníku.

Análny sex nemusia odmietať ani tehotné ženy v prípade, ak nemajú rizikové tehotenstvo alebo žena netrpí nejakými problémami v oblasti konečníka. Mali by byť však i napriek tomu opatrné, keďže sú náchylnejšie na ženské infekcie. Platí to hlavne pri striedaní análneho a vaginálneho sexu.

Strata pamäti kvôli sexu?

O tom, že sex nemusí byť úplne bezpečný, svedčí jeden prípad z Washingtonu. Jedna žena prišla na pohotovosť s totálnou stratou pamäti za posledných 24 hodín. Mala obavu, že utrpela mŕtvicu. Lekári ju vyšetrili a prišli na to, že trpela globálnou amnéziou, našťastie zdravotne neškodnou. Vraj k nej môže dôjsť pri neštandardne intenzívnom pohlavnom akte, kedy ju vyvíjaný veľký tlak v bruchu. Vtedy sa neokysličená krv dostáva späť do mozgu a do jeho časti, ktorá ovláda pamäť.

Pri každej milostnej polohe môže dôjsť k nepríjemným zdravotným problémom. V každom prípade majte pri sebe citlivého partnera!

Je na každom páre, ktorú milostnú polohu si vyberie. Klasický sex je však medicínsky najbezpečnejšou praktikou. Prečo ho nepraktizovať aj naďalej?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9