Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

NAJEDZTE sa poriadne pred SPANÍM: Jedlá, ktoré vás ZASÝTIA a nemajú vplyv na HMOTNOSŤ!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Pocit hladu môže dať spánku poriadne zabrať. Hoci si strážite svoju postavu, vyhnite sa extrému v podobe prázdneho taniera na večeru. Aj pred spaním sa môžete najesť do sýtosti, pritom si udržíte štíhlu líniu a dobre sa vyspíte.

Pozrite sa, ktoré potraviny majú zelenú pred nočným oddychom:

Tmavá čokoláda

Čokoláda sa všeobecne neodporúča na konzumáciu pred tým, než si ľahnete do postele. Záleží však na tom, akú si doprajete a v akom množstve. Je totiž rozdiel, ak si dáte pred spaním tyčinku s mliečnou čokoládou, karamelom a orieškami alebo tmavú čokoládu s vyšším podielom kakaa. V prípade druhej možnosti si vyberiete kvalitnú čokoládu, ktorá obsahuje menšie množstvo cukru. Má zdraviu prospešné účinky pre ľudský organizmus a neovplyvní vašu postavu. 

Čítajte tiež: VIDEO TRIK, ako zabrániť BOLESTI ramena po OČKOVANÍ proti covidu: Súhlasí aj ODBORNÍK!

Málokto vie, že tmavá čokoláda navodí dobrý nočný spánok. Vyznačuje sa vyšším obsahom horčíka, ktorý podľa vedcov z univerzít v Edinburgu a Cambridge má veľký význam pre udržanie správneho chodu vašich biologických hodín. Ovplyvňuje denné cykly spánku a bdenia. 

Takéto účinky má však len skutočne kvalitná čokoláda, ktorá má min. 70% kakaa. 

NAJEDZTE sa poriadne pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Polievka

Je jednou z najvhodnejších jedál, ktoré si môžete dať bez výčitiek. Avšak za predpokladu, že nesiahnete po strukovinovej. Fazuľová, šošovicová či hrachová polievka sú síce chutné a zaženú hlad, no vo večerných hodinách by ste na ne mali radšej zabudnúť. To isté platí aj v prípade polievky so zápražkou. Milovníci paradajkovej polievky by sa jej tiež mali vzdať pred spaním pre dobro svojej postavy a pokojnej noci. Dajte prednosť čistému vývaru so zeleninou alebo hustej zeleninovej polievke s menším množstvom soli či korenia.  

NAJEDZTE sa poriadne pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tekvicové semienka

Večerný odpočinok si pri sledovaní televízie priam žiada čipsy alebo popcorn, ktorému nakoniec málokto neodolá. Nahraďte toto pokušenie tekvicovými semienkami! Utíšia váš hlad po nezdravých snackoch a pomôžu vám dobre sa vyspať. Tekvicové semienka vynikajú množstvom horčíka, ktorý sa v nich nachádza. Tento minerál sa postará o pokojný a hlboký spánok. 

Mandle

Ak máte chuť si pred spaním na niečom pochrúmať, vyberte si nepražené a nesolené mandle. Okamžite zaženú hlad a navodia pocit sýtosti. Rovnako ako tekvicové semienka, aj mandle obsahujú horčík, ktorý napomáha k väčšej relaxácii a uvoľneniu svalov a podporuje kvalitný spánok.

NAJEDZTE sa poriadne pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ryža

Odborníci na výživu sa zhodujú na jednom. Strava s ryžovou zložkou znižuje riziko nespavosti o 46%. Táto potravina vám teda môže zabezpečiť kvalitný spánok. Je to tiež vďaka vysokému glykemickému indexu, ktorý ovplyvňuje rýchlosť vylučovania tryptofánu a melatonínu, inak povedané, hormónov, prispievajúcich k dokonalému oddychu. Bez nich nie je reč o kvalitnom spánku. 

Viac o téme: PotravinyZdravieSpánok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9