Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

NAJHORŠIE diagnózy po SVIATKOCH: Nepríjemné STOPY, ktoré na vás zanechajú Vianoce!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hoci Vianoce sa skončili, môžu dať o sebe vedieť v podobe dozvukov, ktoré niektorí pociťujú na vlastnej koži. Sviatky dajú poriadne zabrať ľudskému telu, takže trvá istý čas, než sa z toho dostane. Aké stopy môže zanechať najkrajšie obdobie v roku na tele?

Depresia

Vianočné sviatky v mnohých vyvolávajú pocity smútku, zlej nálady, úzkosti a depresie. Začína sa to už počas predvianočného obdobia, kedy sa zháňajú darčeky a pripravuje sa štedrovečerný stôl. Mnohí sú v strese a nestíhajú, ako sa píše na forbes.com. Ako potvrdila psychologička Suzanne Roff.Wexlerová, PhD, vianočné sviatky sú plné stresových faktorov, ktoré sú spúšťačmi úzkosti a zlej nálady.

Čítajte tiež: Zrýchlite si METABOLIZMUS pri jedení zemiakového šalátu: Naštartované CHUDNUTIE už počas Vianoc

Mnohí pociťujú smútok, čo psychológovia označujú ako „sviatočné blues“. Hoci „blues“ po skončení vianočných sviatkov ustupuje, ešte stále doznieva. Obzvlášť u tých, ktorí prišli o milovaného človeka, s ktorým nemôžu tráviť Vianoce. Depresia zvyčajne odoznie až po Novom roku. Na druhej strane, po oslave silvestra mnohí prepadnú depresiám kvôli tomu, že sa zase niečo začína a je tu obdobie novoročných predsavzatí, ktoré zlyhajú. 

Žlčník

Sviatky hojnosti majú aj svoju druhú stranu. Slané, sladké, k tomu stres a nepravidelné stravovanie. Na Vianoce dáme svojmu žlčníku poriadne zabrať. O to horšie, ak takýto životný štýl preferujete dlhodobo v priebehu roka. Výsledkom sú nepríjemné bolesti, kŕče a žlčníkové záchvaty. Treba držať svoj apetít na uzde, aj keď je ťažké odolať stolom s lákavými maškrtami. Po bitke je každý generál, ako sa hovorí. Pridajte do jedálníčka zdravú stravu v podobe zeleniny a ovocia, nech je žlčník čo najskôr v dobrej forme. Inak by vám to mohol zrátať. 

NAJHORŠIE diagnózy po SVIATKOCH:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pokazený žalúdok

Najviac si to odnesie žalúdok! Vianoce sa môžu ukázať aj na tomto telesnom orgáne, ktorý môžu nepekne podráždiť. Po sviatkoch dojedáme oplátky, med, kapustnicu, zemiakový šalát, zákusky a alkohol. Toto všetko mnohí dokážu skonzumovať približne za dve hodiny. Výkon žalúdka ide teda na plný plyn! Hoci sa vy cítite v poriadku, keby žalúdok vedel prehovoriť, neboli by to zrejme lichotivé slová. O to horšie, že vianočné hodovanie si zvyčajne zvykneme predĺžiť až do Nového roku. Žalúdok je tak pod obrovským náporom. Upokojte pokazený žalúdok ľahkou diétou so zázvorovým čajom. 

Viac o téme: ZdravieChorobyZdravotné problémyVianoce
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9