Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rýchly test, ktorý napovie veľa o vašom tele: Takto zistíte zaujímavú vec!

(Zdroj: gettyimages.com)

Myslíte si, že perfektne poznáte svoje telo? Že viete ako funguje, takže vás nič nedokáže prekvapiť? Ste na omyle! Tento test je dôkazom toho, ako sa ľudské telo stále vyvíja. Stačí len spojiť malíček a palec jednej ruky a čakať, čo sa stane.

Ľudské telo je dlhé roky predmetom skúmania. Aj keď sa odborníkom už podarilo odhaliť princíp jeho fungovania, opísať jednotlivé orgány a funkcie, ktoré plnia, napriek tomu je ľudský organizmus stále veľkou záhadou. Napríklad na tele sa nachádza neprebádaná časť, o ktorej len málokto vie. Je ňou šľacha, ktorá sa nachádza na ruke. Tú však normálne nie je vidieť. Spozorovali by ste ju až pri vykonaní nasledujúceho testu.

Čítajte tiež: Nevyliečiteľné ochorenie, ktoré sa často zamieňa s bolesťami chrbta: Na toto si dávajte pozor!

Dotknite sa palcom a malíčkom jednej ruky, ktorú máte položenú na stole. Zrazu uvidíte, ako sa vám zo spodnej strany zápästia zdvihne šľacha. Ide o úplne normálny jav. Preto je na mieste strach, ak šľachu neuvidíte. Je čoho báť?

Ak patríte medzi tých, u ktorých sa na ruke objavila spomínaná šľacha, znamená to, že je spojená s predlakťovým svalom palmaris longus. Vďaka evolúcii sa začína z tela vytrácať, preto je približne 15 percent ľudí na svete vôbec nemá. Predpokladá sa, že sa ich počet bude zvyšovať a že postupne sa z ľudského tela úplne vytratí.

Zázrak prírody, ktorý sa vyvíja

Nemusíte mať strach, ak ju nemáte. Nie je to žiadna anomália, vaše telo funguje tak ako má a je len dôkazom toho, ako sa stále vyvíja. Evolúciou, postupným vývojom človeka, sa niektoré orgány či iné časti na tele zaradili do skupiny nepotrebných. Okrem husej kože či kostrče, sem patrí aj spomínaná šľacha. Je síce len jednou zo zbytočností, no ide o dôkaz, že telo je zázrakom prírody a neustále sa vyvíja!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9