Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vypracovaná FIGÚRA pred 60-TKOU bez driny v posilňovni: Čo je za postavou Elizabeth HURLEY!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: profimedia.sk)

Dosahuje úspechy nielen vo svojej hereckej kariére, ale aj čo sa týka zdravia a krásnej postavy. Posilňovne však nemá rada! Stavila na niečo iné, čo jej zaistilo dokonalé miery.

Má 58 rokov a nehanbí sa zverejniť fotky v plavkách! Niet sa čomu čudovať, celebrita totiž tvrdo pracuje na udržiavaní svojej formy a stavila na prísnu diétu, ktorá jej prináša želané ovocie, píše sa na eatthis.com. Je živým dôkazom, že nič nie je zadarmo, a že makať sa oplatí. Skôr či neskôr si budete užívať výsledky, aké má Elizabet Hurley. 

Nejedáva ultraspracované potraviny

Sú vyrobené z tukov, škrobov, pridaných cukrov a hydrogenovaných tukov, preto by sme sa im mali vyhýbať. Je však ťažké nesiahnuť po obľúbených čipsoch! Na druhej strane, telo si časom zvykne na život bez nich.

„Spracované potraviny som nejedla snáď 100 rokov,“ povedala herečka.

Čo na to odborník?

„Potraviny, ktoré boli upravené z ich prirodzeného stavu sú známe ako spracované,“ vysvetľuje dietologička Cheryl Mussattoová. "To znamená, že im boli pridané nezdravé prísady, teda veľa cukru, soli alebo tuku, odstránili sa živiny alebo im bola zmenená textúra a chuť. Konzumácia stravy prevažne zloženej z ultraspracovaných potravín môže viesť k priberaniu v dôsledku kombinácie faktorov vrátane prijímania príliš veľa kalórií, zvyčajne vo forme cukru a tuku. V týchto potravinách často chýba vláknina, ktorá je dôležitá na to, aby sme zostali dlhšie sýti. Tie isté potraviny môžu tiež viesť k nadmernej spotrebe, pretože sa rýchlo vstrebávajú a potom v priebehu niekoľkých hodín opäť dostanete hlad."

Vypracovaná FIGÚRA pred 60-TKOU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vyhýba sa cukru

Ďalšia vec, ktorej sa britská herečka ani len nedotkne, je cukor. Je ľahké skonzumovať príliš veľké množstvo bez toho, aby ste o tom vedeli. Preto treba čítať etikety na výrobkoch a viac si všímať zloženie. Mnohí výrobcovia zvyknú pridávať do produktov veľa tejto nezdravej zložky, aby tak zlepšili chuť alebo predĺžili trvanlivosť. Pridaný cukor sa pritom nachádza nielen v nealkoholických nápojoch, džúsoch, ochutených jogurtoch a sladkostiach, ale aj v polievkach, pečive, údeninách, či v obľúbenej omáčke, teda v kečupe. Podľa National Cancer Institute dospelí muži prijmú v priemere 24 čajových lyžičiek pridaného cukru denne, čo je príliš veľa!

Čo na to odborník?

"Vplyv pridaných cukrov na telesnú hmotnosť je pravdepodobne spôsobený nadmerným príjmom kalórií, hoci faktorom môže byť aj nízka sýtosť jednoduchých sacharidov. Nahradenie potravín a nápojov s vysokým obsahom pridaných cukrov za tie s menším množstvom alebo žiadnymi pridanými cukrami, ako je ovocie, celozrnné raňajkové cereálie a grécky jogurt, môžu ušetriť stovky kalórií bez toho, aby bolo ovplyvnené množstvo jedla, ktoré skonzumujete.“

Nedá dopustiť na zeleninu

Herečka veľmi dbá na to, čo skonzumuje a dáva prednosť ovociu a zelenine.

"Myslím, že jedna z najlepších vecí, ktoré som urobila, je fakt, že 50 percent z toho, čo jem, tvorí rastlinná strava," vysvetlila. "Ak si dáte na raňajky plátok toastu, dajte si aj jablko. Všetko vyvážte zeleninou."

Čo na to odborník?

Odborníčka na výživu Rania Bataynehová hovorí: "Zelenina zohráva kľúčovú úlohu pri podpore zdravia a kondície vďaka svojmu bohatému obsahu živín a rôznym prospešným vlastnostiam."

Vypracovaná FIGÚRA pred 60-TKOU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Takto môže zelenina prispieť k vášmu celkovému zdraviu a kondícii:

  • Výživová hustota - zelenina je plná vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré podporujú celkovú pohodu. Tieto živiny sú dôležité pre imunitnú funkciu, produkciu energie a rôzne telesné procesy.
  • Nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny - väčšina druhov zeleniny má nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny, čo vám môže pomôcť cítiť sa sýti a spokojní pri kontrole svojej hmotnosti. Vláknina tiež podporuje trávenie a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi.
  • Hydratácia - mnohé druhy zeleniny majú vysoký obsah vody, čo prispieva k hydratácii a pomáha udržiavať optimálne telesné funkcie.
  • Zdravie srdca - listová zelenina a iné druhy sú bohaté na draslík, ktorý môže pomôcť regulovať krvný tlak a podporovať zdravie srdca. Vláknina a antioxidanty v zelenine tiež prispievajú k zdraviu srdca tým, že znižujú zápal a podporujú zdravú hladinu cholesterolu.

Dopraje si arašidové maslo

Hoci zákusky odmieta, nepohrdne arašidovým maslom. 

"Dám si jednu lyžicu, potom druhú a nádobu vyprázdnim skôr, ako si to stihnem uvedomiť," dodáva herečka. 

Čo na to odborník?

„Arašidové maslo, ak sa konzumuje s mierou (polievková lyžica obsahuje 95 kalórií a 8 gramov tuku) a ako súčasť vyváženej stravy, môže ponúknuť niekoľko zdravotných výhod vďaka obsahu živín,“ hovorí Bataynehová. "Odporúčam klientom, aby si dali 1 polievkovú lyžicu arašidového masla denne, hoci väčšina značiek odporúča 2 polievkové lyžice."

Odborníčka taktiež radí kombinovať arašidové maslo s proteínom, ako je grécky jogurt. K tomu sa hodia sacharidy vo forme ovocia, ktoré dodá viac živín a antioxidantov. Ide o kombináciu makroživín v pomere 1:1:1, ktorá udrží hladinu cukru v krvi stabilnú.

Vypracovaná FIGÚRA pred 60-TKOU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Niektoré potenciálne prínosy arašidového masla:

  • Bohatý zdroj rastlinných bielkovín - arašidové maslo je dobrým zdrojom rastlinných bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre obnovu tkanív, rast svalov a celkovú funkciu tela.
  • Zdravé tuky - arašidové maslo obsahuje mononenasýtené a polynenasýtené tuky, ktoré sa považujú za tuky zdravé pre srdce. Tieto tuky môžu pomôcť zlepšiť hladinu cholesterolu a podporiť kardiovaskulárne zdravie.
  • Množstvo živín - je bohaté na rôzne vitamíny a minerály, vrátane vitamínu E, horčíka, draslíka a fosforu. Tieto živiny zohrávajú dôležitú úlohu pri udržiavaní rôznych telesných funkcií.

Obmedzuje alkohol

Herečka sa síce zúčastňuje rôznych extravagantnejších večierkov a podujatí, ale piť alkohol ju veľmi často nezastihnete.

Čo na to odborník?

„Alkohol obsahuje takmer rovnaký počet kalórií na gram ako tuk, konkrétne 7 kalórií na gram sa nachádza v alkohole, zatiaľ čo tuk poskytuje 9 kalórií. Ak je vaším cieľom zníženie hmotnosti, môže byť užitočné znížiť príjem alkoholu," zdôrazňuje Mussattoová. "Pitie alkoholu môže tiež vyvolať pocit hladu, čo vedie k túžbe po slaných a mastných jedlách."

Trávi čas vonku

Hoci už je známe, čo má diva na tanieri, okrem toho, že dbá na svoju stravu, často sa pohybuje na čerstvom vzduchu.

Najviac uvoľnená sa cítim vtedy, keď vyjdem von na svoj dvor a venujem sa záhradke,“ povedala pre E! Správy. "Keď pracujem na dvore, naťahujem sa, ohýbam a ako som zistila, je to dobré pre moju myseľ aj telo. Nechodím rada do posilňovne, ale rada chodím na dlhé prechádzky," pokračovala. "Skoro vždy je to o tom, tráviť čas na čerstvom vzduchu."

Viac o téme: ZdravieStravaElizabeth HurleyHerečka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9