Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stačí vyjsť VON: Vyše 6 MILIÓNOV predčasných ÚMRTÍ, môže za to toto RIZIKO!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Znečistenie ovzdušia je najväčším environmentálnym zdravotným rizikom. Je zodpovedné za viac ako šesť miliónov predčasných úmrtí na celom svete.

Informovalo o tom Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pri príležitosti Medzinárodného dňa čistého ovzdušia a modrej oblohy, ktorý pripadal na 7. septembra.

Tohtoročným heslom kampane bolo "Spoločne za čisté ovzdušie". Cieľom je podľa MŽP zlepšiť životné podmienky pre obyvateľov a minimalizovať negatívne účinky znečistenia ovzdušia na zdravie a životné prostredie.

"Ministerstvo životného prostredia si uvedomuje, že Slovensko čelí problémom s kvalitou ovzdušia, preto vyvíja maximálne úsilie na odvrátenie tohto negatívneho javu," uviedol odbor komunikácie.

Stačí zmeniť správanie

Poukazuje napríklad na zákon o ochrane ovzdušia, informatívne meranie znečistenia ovzdušia z dopravy v okolí škôl či projekt Populair, ktorý má za cieľ šíriť osvetu o kvalite ovzdušia.

Stačí vyjsť VON: Vyše
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Na zlepšenie ovzdušia niekedy stačí len mierne pozmeniť správanie a návyky jednotlivcov, aby sa dosiahli želané výsledky. Medzinárodný deň pripomínal, že čistý vzduch a modrá obloha sú základnými právami každého obyvateľa a je na nás všetkých, aby sme pracovali spoločne na dosiahnutí tohto cieľa a zanechali budúcim generáciám prostredie, ktoré je zdravé, udržateľné a plné života," skonštatoval envirorezort.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaúmrtiaZnečistené ovzdušie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9