Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tipy na šťastie

Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash PR článok Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash (Zdroj: PR foto)

Byť v dnešnej uponáhľanej a stresujúcej dobe naozaj spokojný, vyrovnaný a šťastný môže byť náročné. Prinášame vám preto niekoľko tipov, ako si udržať pozitívny pohľad na svet a žiť spokojný život.

Zmeňte uhoľ pohľadu

Ak sa necítite spokojne alebo zažívate problémy, ktoré vás ťažia, predstavte si, že vo vašej situácii je niekto z vašich blízkych. Zamyslite sa, ako by ste im poradili. A potom sa touto radou riaďte vy sami. Vy sami ste predsa svojím najlepším priateľom. Tento spôsob uvažovania vám pomôže vidieť veci z inej perspektívy.

Hýbte sa

Pravidelný pohyb je základom šťastného života. Vedci v nedávnej štúdii zistili, že ľudia sa cítia šťastnejšie, ak sa v priebehu poslednej štvrťhodiny hýbali, ako keď sedeli alebo ležali. A dokonca ani nemusí ísť o žiadne vrcholové atletické výkony, aj obyčajná prechádza mestom alebo lesom môže úplne zmeniť vašu náladu.

Ilustračné foto: Unsplash
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto: Unsplash  (Zdroj: PR foto)

Píšte si denník

Výskum ukazuje, že každodenné písanie si denníka zvyšuje celkové pocity šťastia a životnej spokojnosti. Dobrou taktikou je si každý večer zapísať 3 veci, za ktoré ste za uplynulý deň vďační. Vďaka tomu v každom dni objavíte maličkosti, ktoré vás potešili a budete zaspávať s dobrým pocitom.

Príroda je váš kamarát

Vybehnite do prírody. Nespočetné množstvo štúdii ukazuje, že pobyt v prírode je prospešný pre ľudskú psychiku a dokonca spôsobuje pozitívne zmeny v mozgu. Výskum dokonca naznačuje, že už len pozeranie sa na obrázky prírody nám dokáže zlepšiť náladu.

Obklopte sa dobrými ľuďmi

Naše vlastné šťastie je úzko späté so šťastím ľudí okolo nás, našich priateľov, kolegov, partnerov. Stretávajte sa preto čo najviac s pozitívnymi ľuďmi, ktorí vás robia šťastnými. A ak máte šťastie skôr na mrzutejších priateľov, skúste byť tým pozitívnym vplyvom vy sami.

Ilustračné foto: Unsplash
Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto: Unsplash  (Zdroj: PR foto)

Domáci miláčikova sú radosť

Majitelia psov, mačiek a iných domácich zvierat sú zväčša šťastnejší, zdravší a spokojnejší ako ľudia bez nich. Vraj od svojich zvierat cítia skoro rovnakú podporu v ťažkých chvíľach ako od rodinných príslušníkov.

Pozor na vašu biológiu

Za šťastným mozgom sa ukrýva aj šťastné telo. Hormonálna nerovnováha a nízka hladina testosterónu môže u mužov spôsobovať problémy s plešatením, erekciou, ale aj celkovou náladou. Vyskúšajte výživový doplnok ProMan Plus od Naturamed Pharmaceuticals, ktorý obsahuje výťažok z horčíka, ženšenu, zinku a ďalších prírodných látok a pozitívne vplýva na tvorbu testosterónu v tele.

Vyskúšajte mesačné balenie ProMan Plus celkom zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte získate na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na www.promanplus.sk.

Foto: NaturaMed
Zobraziť galériu (4)
Foto: NaturaMed  (Zdroj: PR foto)

Viac o téme: ŠťastieTestosterónHormonálna nerovnováha
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9