Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Situácia, kedy je cigareta najnebezpečnejšia: V tomto momente narobí toľko škody ako 10 cigariet za celý deň!

Každou jednou cigaretou si zabíjate ďalší klinec do rakvy.
Každou jednou cigaretou si zabíjate ďalší klinec do rakvy. (Zdroj: thinkstock.com)

V priebehu dvadsiateho storočia zabilo vyše sto miliónov ľudí, v tomto storočí to vraj bude oveľa viac! Fajčenie doslova kosí ľudské životy a predstavuje riziko spojené s viacerými chorobami. Každá cigareta sa počíta a skracuje váš život. Jedna je však obzvlášť nebezpečná a dokáže vám úplne rozvrátiť organizmus.


Fajčením si do tela pumpujete množstvo toxických látok a jedov. Ohrozujete tým hlavne svoje zdravie a cievy, pľúca a iné telesné orgány. Každou jednou cigaretou si zabíjate ďalší klinec do rakvy! Rozhodujúci je počet vyfajčených cigariet za deň, ale i počet rokov aktívneho fajčenia. Vedci však zistili, že existuje situácia, kedy, ak si zapálite cigaretu, sa jej škodlivé účinky zdvojnásobia!

Po jedle NIE!

Množstvo ľudí zvykne siahať po krabičke práve vtedy, keď sa najedia! Pritom netušia, že vtedy je cigareta najnebezpečnejšia. Fajčenie bezprostredne po jedle môže silne poškodiť celý ľudský organizmus. Vtedy jedna cigareta narobí toľko škody ako 10 cigariet naraz za celý deň!


Keď sa vám letné osvieženie vymkne z rúk: Konzumácia melóna sa vám môže prekvapujúcim spôsobom vypomstiť!


Ako je to možné? Prečo vás ohrozuje práve vtedy? Jedným z najdôležitejších systémov tela je tráviaci systém. Nikotín sa viaže na atómy kyslíka v krvi, pričom po jedle sa absorbuje najľahšie. Výsledkom je zvyšujúce sa riziko vzniku rakoviny! Vtedy cigareta zabíja viac, ako ste si mohli doteraz myslieť.

Každá cigareta vás ohrozuje

To, že po jedle zahasíte cigaretu, ešte neznamená, že úplne znížite riziko rakoviny. Každá jedna cigareta a každé jedno potiahnutie z nej predstavuje hrozbu pre vaše zdravie. Pritom je jedno, kedy si ju doprajete. Skoncujte s touto neresťou úplne a uvidíte, ako sa vám za to telo poďakuje.

Čítajte tiež: Chuť na cigaretu zmizla: Muž prestal s fajčením v rekordnom čase a jednoduchým spôsobom!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9