Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Terapia, ktorá vás schladí: Spoznajte tento liečivý zázrak

Z ochorenia vás dokáže vyliečiť aj chlad.
Z ochorenia vás dokáže vyliečiť aj chlad.

Jeho pôsobenie na ľudský organizmus poznajú ľudia už od pradávna. Blahodárne pôsobí na organizmus, ktorý uzdravuje od rôznych chorôb, ba čo viac, účinne bojuje aj proti celulitíde, čo ženy ocenia. Toto všetko dokáže mrazivý chlad.

Chlad je účinným liečebným prostriedkom, ktorý bojuje proti bolestiam či ochoreniam. Okamžite účinkuje na celé telo, ktoré prekrvuje a priaznivo pôsobí na celkový zdravotný stav. Terapia chladom, resp. kryoterapia, je vhodá hlavne pri reumatických a chronických zápalových ochoreniach pohybového aparátu. Oplatí sa ju vyskúšať!

Čo terapia lieči?

  • Zápalové reumatické ochorenia.
  • Artrózu.
  • Celulitídu a nadváhu.
  • Ťažkosti pri menopauze.
  • Chronické bolesti.
  • Celkový zdravotný stav tela, keďže zvyšuje imunitný systém a mnoho iných.

Pre koho nie je vhodná?

Rizikovou skupinou sú v prvom rade ľudia s alergiou na chlad, ktorým by mohla kryokomora viac ublížiť ako pomôcť. Vstup do miestnosti s chladom je tiež zakázaný tehotným ženám, ľuďom, ktorí v priebehu polroka utrpeli infarkt alebo tým, ktorí trpia rakovinou. Neodporúča sa ani tým, ktorí majú vážnu chorobu dýchacích ciest, trpia chudokrvnosťou, epilepsiou alebo majú zníženú produkciu štítnej žľazy. 

Pozor aj na to, ak sa potíte! Nikdy nechoďťe do kryokomory spotení, inak vám môžu vzniknúť nepríjemné omrzliny. Samozrejmosťou je, že pred vstupom do miestnosti by ste nemali ísť pod vplyvom alkoholu.

Potrebné je vyšetrenie

Pred vstupom do kryokomory by sa mal každý podrobiť preventívnej prehliadke. Tak si nenavodíte žiadne problémy, ktoré by vám terapia chladom mohla spôsobiť. Dôležité preto je, nezamlčať lekárovi ani jednu chorobu.

Ako to prebieha?

Pred vstupom do miestnosti s chladom si na recepcii požičiate alebo kúpite odev, ktorý je nevyhnutný pre vstup do kryokomory. Dostanete čelenku, masku na dýchanie, rukavice, bavlnené tričko (u žien), šortky a podkolienky. Po tom, ako sa prezlečiete v šatni, prechádzate do čakárne pred kryokomorou a čakáte, až vás vyzve lekár na meranie krvného tlaku a pulzu, ktoré ste povinní absolvovať pred vstupom do kryokomory.

V špeciálnej kabínke s chladom budete na 2 až 3 minúty vystavení mrazu okolo -120 stupňov Celzia. Vo vnútri kryokomory by malo byť väčšie sklo, cez ktoré vás bude personál pozorovať, aby vedel, či ste v poriadku a nerobí vám táto terapia nejaké zdravotné problémy.

Nemusíte sa bát, pobyt v kryokomore je úplne bezpečný, ide totiž o upravený suchý vzduch, ktorý je technicky zbavený vlhkosti. Cena za túto terapiu je však drahšia, za trojminútový pobyt zaplatíte okolo 11 - 13 eur.

Aj keď sme sa celú zimu pred chladom ukrývali v teple domova, pred týmto chladom v kryokomorách sa rozhodne neskrývajte! Bola by škoda, nepocítiť blahodárne účinky na vlastnej koži, keď je táto terapia taká liečivá.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9