Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Darujte na Valentína zdravie: Takéto zdravotné účinky má masáž

Absolvujte masáž, má množstvo výhod pre ľudské zdravie.
Absolvujte masáž, má množstvo výhod pre ľudské zdravie.

Sviatok zamilovaných sa blíži a neviete, čo darovať svojmu partnerovi? Skúste mu dať niečo jedinečné - masáž. Okrem toho, že tento darček poteší, má jedno veľké plus. Na ľudské zdravie pôsobí priam blahodárne. Nielenže si pri nej partner oddýchne a zbaví stresu, ale má aj pozitívne účinky na kosti, svaly, dýchanie či trávenie. Tak svojmu partnerovi darujete zdravie.

Kostrový systém

Zrejme ste o tom nevedeli, ale masáž má pozitívne zdravotné účinky na ľudské kosti. Pri masáži sa zlepšuje cirkulácia krvi, ktorá prináša kyslík a živiny do kostí. Tak môže byť stuhnutosť a bolesť kostí nižšia. Tým, že sa svaly pri masáži stávajú pružnejšími, zvyšuje sa aj pohyblivosť kĺbov.

Svalový systém

Niektoré masážne pohyby uvoľňujú a preťahujú svaly, znižujú svalové napätie a kŕče a svaly sú pružnejšie. Masáž je vynikajúca aj po cvičení. Svaly unavené z náročného tréningu sa oveľa rýchlejšie obnovia práve odpočinkom pri masáži.

Nervový systém

Masáž je veľmi ukľudňujúca, poskytuje úľavu od nervového podráždenia a stresových podmienok, ako je nespavosť, napätie či bolesti hlavy. Tiež zmierňuje letargiu a únavu.

Cirkulačný systém

Ďalším jej plusom je fakt, že zlepšuje prietok krvi, čo môže pomôcť zlému krvnému obehu. A to je užitočné hlavne pre každého, kto nemá dostatočný pohyb.

Lymfatický systém

Jemná masáž stimuluje lymfatický systém. Ten v tele pomáha nahromadiť odpadové látky, ktoré sa dostávajú z tela von.

Dýchací systém

Pri masáži sa každý dokonale uvoľní. Pri uvoľnení sa spomalí dýchanie, pričom začne dýchať bránicou, čo si ani neuvedomí. Správnym dýchaním je práve dýchanie bránicou.

Tráviaci systém

Pri masáži sa použávajú aj rôzne masážne pomôcky, ktoré pomáhajú k zvýšenému pohybu potravín a odpadových látok cez tráviaci systém. Tak zlepšuje trávenie a ma vyrovnávací účinok na tráviacu sústavu.

Močový systém

Počas masáže sa uvoľňujú v ľudskom tele odpadové látky. Tie sa dostávajú postupne cez krv do obličiek, kde môžu byť filtrované a odstraňované.

Ženský reprodukčný systém

Masáž tiež pozitívne vplýva aj na menštruačné bolesti. Relaxačnými účinkami masáže môžu byť zmiernené bolesti týkajúce sa menštruácie a taktiež vie zmierniť aj symptómy menopauzy.

V neposlednom rade sa môžete vďaka masáži zbaviť stresu, čím si posilníte imunitný systém, čo sa hodí hlavne teraz v zime.

Masáž je skvelým a originálnym darčekom na Valentína, ktorý váš parnet určite ocení. Tento darček má na rozdiel od mnohých jednu veľkú výhodu - má pozitívne zdravotné účinky na ľudské zdravie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9