Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prevratná novinka v diétach: Kíl sa zbavíte sledovaním hodín

Jedzte v osemhodinových intervaloch a zbavíte sa prebytočných kíl.
Jedzte v osemhodinových intervaloch a zbavíte sa prebytočných kíl.

Tak takýto spôsob chudnutia tu snáď ešte nebol! Na svete je nová diéta, pomocou ktorej môžu ľudia schudnúť bez toho, aby sa museli nejak obmedzovať v jedle. Má však jedinú podmienku. Smie sa jesť bez väčšieho obmedzenia v akýchkoľvek osemhodinových intervaloch.

Podľa šéfredaktora mužského magazínu o zdraví Davida Zinczenka a Petra Moora, ktorí napísali spoločne najnovšiu knihu o chudnutí Osemhodinová diéta, ľudské telo nemôže spracovať jedlo, ktoré človek zje po viac ako ôsmich hodinách. Vtedy sa totiž ukladá všetko do oblasti brucha, preto sa musí dodržiavať osemhodinový interval.

Môžete jesť počas ôsmich hodín

Dodržiavaním tejto diéty môžete údajne schudnúť až 4,5 kilogramov za prvý týždeň a až 9 kilogramov za 6 týždňov. K tomuto výsledku vám stačí, ak budete dodržiavať akýkoľvek osemhodinový interval napr. od 8 hodín ráno do 16 hodiny alebo od 11 do 19 hodín, kedy môžete jesť bez väčšieho obmedzenia. Po ôsmich hodinách sa však vyhýbajte jedlu, inak táto diéta nebude mať zmysel.

David Zinczenko a Peter Moore to vysvetlili takto: "Umelé osvetlenie priviedlo spoločnosť k tomu, že sa výrazne rozšírila doba jedla, čo výrazne narušilo naše prirodzené denné rytmy. Tráviaci systém tak prestal fungovať, ako má. Hormóny i enzýmy začali fungovať neefektívne."

Súhlasia s tým aj ďalší odborníci

S touto diétou súhlasí aj kalifornský odborník Dr. Satchidananda Panda, PhD, podľa ktorého môže byť stravovanie neskoro večer príčinou vzniku cukrovky.

Za posledných 50 rokov chodia ľudia spať veľmi neskoro a zostávajú hore dlho do noci, čo má za následok prejedanie a postupný nárast ľudí s nadváhou. Osemhodinová diéta je tak podľa Dr. Satchidananda Pandu, PhD spôsob, ako sa predlžuje čas medzi posledným večerným jedlom a raňajkami, čo dáva šancu telu premeniť všetky tukové zásoby na energiu.

"Vďaka tejto diéte ľudia spaľujú viac kalórií a zároveň sú menej unavení a náchylní k rôznych ochoreniam ako je cukrovka, ochorenie srdca a ľadvín," dodal Dr. Satchidananda Panda, PhD

Po množstve rôznych druhov diét je tu ďalšia nádej, ako sa zbaviť prebytočných kilogramov. Aj keď ide o novú diétu, zatiaľ nepodloženú konkrétnymi výsledkami chudnutia, za pokus to stojí, vyskúšať ju. 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9