Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Recept na štíhlu postavu: 12 najlepších diétnych tipov všetkých čias

Starajte sa o svoju postavu, neskôr sa pochválite štíhlym telom!
Starajte sa o svoju postavu, neskôr sa pochválite štíhlym telom!

V súčasnosti sme zaplavení množstvami diét, ktoré sľubujú za rekordne krátky čas dokonalú štíhlu postavu. Trend štíhlosti hýbe svetom, preto k nám prichádzajú stále nové spôsoby, ako sa stravovať tak, aby sme sa nemuseli trápiť s kilami navyše. Prinášame vám 12 najlepších diétnych tipov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa v záplave nových diét!

Americkí doktori a iní profesionálni odborníci na zdravie a štíhlu líniu zhromaždili 12 tipov, ako úspešne schudnúť a udržať si kilá od tela. Aj keď ide o jednoduché tipy, ktoré vás možno neprekvapia, zato vám zaručia dlhodobu štíhlu postavu a sú osvedčené, že fungujú!.

1. Nevynechávajte raňajky

Raňajky sú základom zdravia a vitality, urýchlia chudnutie a nabijú vás energiou. Tiež vplývajú na kolísanie hladiny cukru v krvi, ovplyvňujú postavu a od nich závisí, či bude chudnutie úspešné. Ak si doprajete zdravé raňajky, telo si neskôr nebude pýtať viac a vyvarujete sa tak nekontrolovanému prejedaniu po zvyšok dňa. Navyše je dokázané, že ľudia, ktorí pravidelne raňajkujú, si ľahšie udržia svoju váhu.

2. Spaľujte tuky čo najdlhšie

Počas tréningu neodpočívajte viac ako 30 sekúnd medzi jednotlivými cvičeniami. Výrazne to oživí spaľovanie tukov, ktoré sa vďaka tomuto triku výrazne zrýchli.

3. Vyhnite sa nočnému vyjedaniu chladničky

Odporúča sa jesť najneskôr tri hodiny pred spaním.  Maškrtením tesne pred tým, ako sa uložíte k spánku sa metabolizmus spomalí a počas spania rýchlo prejde od spaľovaniu tukov k ich ukladaniu. Tak sa pneumatiky okolo pása len tak ľahko nezbavíte a vaša cesta k štíhlemu telu bude pomalšia.

4. Nezabúdajte na ruky

Pri cvičení je dobré nezabúdať na ruky. Aj keď ste len na bežiacom páse, zapojte i ruky zdvíhaním činiek s ľahkou váhou. Nielen, že ruky získajú pevné krivky, ale prispejete tak k zvýšeniu metabolizmu.

5. Doprajte si výdatný spánok a relax

Pri chudnutí je najdôležitejší dostatok spánku. Vďaka nemu budú hormóny cez noc aktívne a začnú pomaly miznúť tukové vankúšiky. Preto je dôležité naordinovať si min. 6 až 9 hodín spánku. Bez neho sa chuť do jedla zvyšuje, čo môže mať neskôr za následok zvýšenie telesnej hmotnosti. 

6. Obedujte doma

Podľa najnovšej štúdie z časopisu The Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics tí, ktorí sa pri chudnutí raz za týždeň naobedovali mimo svojho domu, schudli za tri mesiace o päť kíl menej ako tí, ktorí sa stravujú výlučne len u seba doma. Človek nikdy nevie, aké prísady sú v jedlách, ktoré si objednáte v reštauráciách, preto sa vždy spoliehajte len na svoju zdravú kuchyňu.

7. Začnite so zeleninou

Zahryznite sa najprv do zeleniny a potom do hlavného jedla. V konečnom dôsledku zjete menej kalórií, keďže žalúdok naplníte zeleninou.

8. Naplánujte si deň, kedy zhrešíte

Tak, ako je dôležité naplánovať si každé tri až štyri hodinu zdravé jedlo, tak je potrebné naplánovať si i ten príjemnejší deň, kedy upustíte od zdravých stravovacích návykov! Jeden deň v týždni je povolené jesť čokoľvek, avšak nezabudnite sa ďalší deň vrátiť k zdravému stravovaniu.

9. Robte si poznámky

Majte k dispozícii zošit, kde si budete písať priebeh chudnutia.  Podľa najnovšej štúdie v časopise The Journal of the Academy od Nutrition and Dietetics tí, ktorí si zapisovali poznámky, ako sa im darí chudnúť a plánovali si jedálniček, stratili za tri mesiace v priemere o dve kilá viac ako tí, ktorí mali chudnutie naplánované len v hlave.

10. Nenakupujte hladní

Vždy nakupujte potraviny s plným žalúdkom! Ak vám škŕka v bruchu, „nakupovať“ bude váš hlad nie vy, čo sa odrazí v počte nezdravých potravín a na postave.

11. Sacharidom popoludní vstup zakázaný

Vynechávanie sacharidov poobede je jedným z najťažších pravidiel zdravého stravovania. Ak ho však budete dodržiavať a vyhnete sa chlebu, rožkom, zemiakom a ryži, môžete sa pripraviť na rýchlejšiu cestu k dokonalému telu, po akom ste vždy túžili.

12. Prechádzky po jedle

Naordinujte si pravidelné 15-minútové prechádzky po každom jedle a spálite o 100 kalórií viac. Chudnúť sa vám bude ľahšie a cesta k vysnívanému telu bude kratšia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9