Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Doprajte si jedlá z fast foodu: Počas diéty ich máte povolené

Fastfood si môžete dovoliť aj počas diéty.
Fastfood si môžete dovoliť aj počas diéty.

Máte chuť na hranolky alebo hamburger? Hovoríte si, že by ste ich nemali jesť, keďže si nechcete pokaziť zdravý jedálniček? Kľudne si ich dajte, vaša štíhla línia nebude ohrozená. Je však nutné, dodržiavať niekoľko pravidiel.

Počas diéty si môžete bez výčitiek dopriať aj chutný hamburger, hranolky, či pizzu. Dôležité však je, ako a kedy si ich doprajete.

Hamburger

Hamburger obsahuje tučné hovädzie mäso, veľa cukru v pečive a kečupu. Zo zdravých prísad tam nájdete kúsok hlávkového šalátu a rajčiny. Aby ste zjedli len polovicu hamburgera, výborné je dať si najprv  veľký zeleninový šalát bez zálievky, čím žalúdok naplníte vlákninou a získate zdravý pocit sýtosti.
Ak máte tendenciu dávať si pri hamburgeri kolu, skúste ju nahradiť vodou alebo sódou. Hamburger si môžete dopriať maximálne raz za dva týždne a skôr na obed.

Hranolky

Kto by neodolal chrumkavým hranolkám? Treba si však na ne dávať pozor, lebo obsahujú uhľohydráty a veľa tuku. Pri ich kúpe poproste predavača, aby vám ich len mierne osolil a dajte si ich radšej s kečupom, nie s tatarskou omáčkou! Keďže majú veľa kalórií, môžete si ich dať raz za týždeň a najlepšie na obed.

Pizza

Pizza má veľké množstvo uhľohydrátov, soli a tuku, preto uprednostnite  radšej vegetariánsku alebo zeleninovú pizzu so šunkou alebo tuniakom. Budete si musieť odoprieť pizzu so štyrmi druhmi syra, keďže obsahuje dvojnásobné množstvo tuku. Dobré je, doplniť ju aj dusenou alebo varenou zeleninou, alebo tiež zeleninovým šalátom bez parmezánu. Môžete si ju dopriať raz za týždeň na obed alebo na večeru.

Kebab

Kebab je veľkou pochúťkou, ktorá však obsahuje väčšie množstvo tuku ako hamburger alebo hranolky. Nájdete v ňom uhľohydráty, nasýtené tuky v mäse a malé množstvo vlákniny v zelenine. Dajte si k nemu viac šalátu a na záver si doprajte čerstvé ovocie. Ovocie obsahuje vitamíny a vlákninu, ktorá vás zasýti, a ktorej má kebab nedostatok. Môžete si na ňom pomaškrtiť raz za mesiac a vždy na obed.

Ak ste si mysleli, že jedlá z fastfoodu sú v diéte úplne zakázané, ste na omyle. Ruku na srdce, nedá sa vydržať stále len na zdravej strave, telo si občas vypýta aj nezdravé pochúťky. Dobrou správou je, že vaše kilá nepôjdu hore, ak budete vedieť ako a kedy si ich dopriať.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9