Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Preč so zaužívanými pravidlami pri SKLADOVANÍ pečiva v LETE: Na CHLEBNÍK zabudnite

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

V horúcich mesiacoch sú hlavným problémom vysoké teploty. Tie môžu prispieť ku zrýchlenému skazeniu pečiva obzvlášť vtedy, ak ho uložíte tak, ako ste zvyknutí.

Ak dostanete chuť na chrumkavý chlieb či iný podobný kúsok pečiva, očakávate, že bude chrumkavé a mäkké zvnútra ešte aspoň 2 dni po kúpe. To možno zabezpečiť správnym skladovaním.

Prečo NIE chlebník? 

Plastový chlebník je jeden zo spôsobov, kde ho možno ponechať, kým si na ňom pochutnáte. Hoci môže prispieť k tomu, že vydrží dlhšie čerstvý, neplatí to v prípade, ak teplota vonku atakuje 25-30 stupňov Celzia. Tým len prispejete k rýchlejšiemu skazeniu, ako upozorňuje odborníčka na výživu Bridgit Bendelová. 

Vyhnite sa tejto odkladacej skrinke na pečivo počas horúcich dní, píše sa na huffingtonpost.co.uk. Mohlo by sa vám to nepríjemne vypomstiť. V chlebníku totiž dochádza zvyšovaniu teploty. Ak sa k tomu pridá nedostatočné prúdenie vzduchu, vytvoria sa priam ideálne podmienky pre množenie húb a rôznych baktérií. Veľmi rýchlo si to všimnete na svojom pečive. Nepríjemný zápach a plesne dajú hneď o sebe vedieť. 

Preč so zaužívanými pravidlami
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Kam s ním? 

Uprednostnite radšej keramickú nádobu, ktorá sa vám bude hodiť hlavne v letnom období. Vyniká totiž prospešnými vlastnosťami - má lepšiu priepustnosť vzduchu a taktiež vnútro udržiava chladné. Počas horúcich dní je veľmi dôležité zabezpečiť, aby malo pečivo prístup k čerstvému vzduchu. Nesmie byť uzatvorené v priestore bez cirkulácie vzduchu s vysokou vlhkosťou a teplom. 

Ani papierový obal na chlieb sa neodporúča, keďže v ňom sa môže zase vysušiť. Aj chladničke sa vyhýbajte. Aj keď tam vydrží dlhšie, stvrdne. Ak ho teda uložíte do keramickej nádoby, odrezaná časť z chlebu by mala smerovať ku dnu. 

Viac o téme: ChliebSkladovaniePečivo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9