Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zázraky s CHOLESTEROLOM vďaka jednej potravine: Zabráni srdcovému zlyhaniu a omladí!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zdravá strava je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako si zabezpečiť svieži výzor a dlhý život. Ak nepatríte k tým, ktorí jej veľmi holdujú, aj tak môžete pre seba niečo urobiť. Zaraďte do jedálnička toto „zázračné“ ovocie. Práve ono môže byť tým, čo potrebujete!

O tom, že kľúčom k dlhému životu je dostatok pohybu a vyvážená zdravá strava, vieme všetci. Denne by sme si mali dopriať najmenej päť porcií ovocia a zeleniny. Vždy sa však dá pridať o niečo viac. Podľa viacerých štúdií pôsobí na naše zdravie priam ako zázrak a dokonca nás dokáže omladiť a predĺžiť nám život nenápadné avokádo, ako sa uvádza na medicaldaily.com! Prečo mu nedať šancu?

Čítajte tiež: OLEJ, ktorý dá do poriadku obličky: Rozpúšťa ľadvinové KAMENE a zlepšuje potenciu!

Posilňuje zdravie srdca

Avokádo je pomerne lacné a ľahko dostupné. I keď u nás ho nepestujeme, dostať ho takmer v každých potravinách či predajni s ovocím a zeleninou. Čo z neho robí superpotravinu? Je to tým, že pomáha posilňovať zdravie srdca. Znižuje množstvo zlého cholesterolu v organizme a zároveň ho nahrádza dobrým cholesterolom. To pomáha znižovať riziko hromadenia cholesterolu, ktoré môže viesť k srdcovým ochoreniam či až k srdcovému zlyhaniu.

„Krémové a chutné avokádo je plné dobrých tukov, ktoré znižujú hladinu cholesterolu a chránia pokožku pred vráskami. Je plné rôznych vitamínov a minerálov, ktoré prospievajú mnohým orgánom, od zdravia očí až po reguláciu krvného tlaku. Avokádo obsahuje tiež fytosteroly šetrné k srdcu, napríklad beta-sitosterol. Tie znižujú hladinu cholesterolu v krvi,“ ozrejmila odborníčka na výživu Sarah Brewerová.

Odporúča zaradiť avokádo do jedálnička denne, no službu vám urobí aj vtedy, ak si ho doprajete menej pravidelne.

Zázraky s CHOLESTEROLOM vďaka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Recepty s použitím avokáda

Samotné avokádo je v podstate bez chuti, môžete ním nahradiť napríklad aj maslo a je výborným základom rôznych nátierok, no dá sa z neho vyrobiť aj výborný raw puding.

Jednoduchá avokádová nátierka

Potrebujete:

  • 1 avokádo
  • 3-4 trojuholníky taveného syra alebo syr v črievku
  • citrón
  • 1 strúčik cesnaku
  • na dochutenie soľ, mleté čierne korenie, horčica

Postup: Avokádo prekrojíme v strede, zbavíme kôstky a vydlabeme. Roztlačíme vidličkou, pridáme tavený syr, pretlačený cesnak, dochutíme. Všetko zmiešame. Nakoniec pokvapkáme citrónom, aby si nátierka zachovala peknú farbu a natierame na chlieb, pečivo alebo na hrianky. 

Ak sa vám nechce pripravovať nátierku, stačí si avokádo roztlačiť, jemne osoliť a pridať napríklad trochu oregana. Aj takto je výborné.

Raw puding

Potrebujete:

  • 1 avokádo
  • 1 - 2 banány
  • 3 PL kakaového prášku
  • 1 – 2 PL medu

Postup: Avokádo vydlabeme a popučíme, rovnako popučíme banán. Pridáme kakao a med. Všetko zmiešame a fantastický puding je na svete.

Viac o téme: ZdraviePrevenciaAvokádoOmladeniePotravina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9