Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Každý ju miluje, no nikto nevie o jej priaznivých účinkoch: Zmrzlinou na zdravie!

Zmrzlina nepatrí do zdravého jedálničku! Zobraziť galériu (2)
Zmrzlina nepatrí do zdravého jedálničku! (Zdroj: gettyimages.com)

Čím vyššie teploty vonku, tým viac máme chuť na niečo osviežujúce a chladivé. Málokto si vie predstaviť horúci deň bez zmrzliny! Táto pochúťka sa stala predmetom vedeckého výskumu, ktorý potvrdil jej prospešnosť pre naše zdravie.

Zmrzlina sa považuje za letný dezert, ktorý schladí - čo je lepšie ako studená dobrota z mrazničky? Ak to s ňou nepreženiete, vaše telo z nej získa len to najlepšie!

Málokto vie o tom, čo sa skutočne skrýva v zmrzline. Táto mrazená pochúťka obsahuje enzýmy a aminokyseliny, ktoré sú potrebné pre trávenie, ako sa uvádza na universityhealthnews.com. Nájdeme v nej tiež antioxidanty, vrátane vitamínov. Zmrzlina má preukázateľné blahodarné účinky na ľudské telo!

Čítajte tiež: Pohlcovač škodlivých látok s ohromnými účinkami: RECEPT na nápoj, ktorý zniží zápaly v tele!

Zlepšuje náladu i koncentráciu

Aby toho nebolo málo, japonskí vedci prišli na zaujímavý výsledok, z ktorého boli sami prekvapení. Údajní tí, ktorí pravidelne konzumujú zmrzlinu sú psychicky odolnejší, problémy riešia rýchlejšie a vedia sa lepšie koncentrovať. Ako je to možné? Vraj je to spôsobené tým, že zmrzlina sa rýchlo vstrebáva. Nachádza sa v nej glukóza, takže stimuluje mozog. Jednoducho povedané, má pozitívne účinky na nervový systém. Každá potravina s chladivým účinkom organizmus povzbudí a človek sa zrazu viac sústredí a nie je taký unavený.

Britskí psychiatri taktiež zistila prospešné účinky zmrzliny. Jej konzumentov údajne veľmi rýchlo ovládne pocit šťastia, čo je zapríčinené istou látkou, na ktorú reaguje časť mozgu. Vraj to platí predovšetkým v prípade vanilkovej zmrzliny. Pri jej vychutnávaní myslia ľudia len na pozitívne veci. Že by zmrzlina proti depresii?

Každý ju miluje, no
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Doprajte si!

V súčasnosti zaznamenali veľký booom vegánske a bio zmrzliny, ktoré neobsahujú umelé arómy a farbivá. Vyskúšajte ich, budete prekvapení ich skvelou chuťou. Navyše, môžete si byť istí, že naozaj ulahodia vášmu zdraviu. Ďalším pozitívom je fakt, že zmrzlina sa nepodpisuje pod chrípku a angínu, ako si niektorí doteraz mylne mysleli. Ide totiž o infekčné ochorenia. Takže, pokojne si doprajte, čo vám hrdlo ráči.

Či vás však zo zmrzliny bude bolieť brucho, je samozrejme otázne... Ale to platí v prípade akejkoľvek potraviny či pokrmu, s ktorým to preženiete.

Viac o téme: ZmrzlinaZdravieSladkosť
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9