Pohlcovač škodlivých látok s ohromnými účinkami: RECEPT na nápoj, ktorý zniží zápaly v tele!

Zdroj: gettyimages.com
2020-07-18 20:00:00

Už desiatky rokov patrí k obľúbeným zdravým potravinám a používa sa ako všestranný prostriedok pri liečbe mnohých zdravotných problémov. Spravte si chutný nápoj z pšeničnej trávy, ktorá sa považuje za superpotravinu s ohromnými účinkami na ľudské telo!

Pšeničná tráva je známa pre svoje silné antioxidačné vlastnosti a taktiež je bohatým obsahom výživných látok, ako sa uvádza na healthline.com. Môže za to chlorofyl, ktorý tvorí až 70% obsahu zloženia pšeničnej trávy. Ide o rastlinný pigment, ktorý dodáva zelenú farbu. Preto má toľko zdravotných prínosov, detoxikuje organizmus, posilňuje imunitu a taktiež bojuje proti zápalom. 

Čítajte tiež: Obľúbená príloha k jedlu a jej prekvapivý účinok: Po konzumácii zemiakov očakávajte túto zmenu!

Zdravotné výhody pšeničnej trávy

  • Obsahuje 70% chlorofylu, ktorý bojuje proti zápalom
  • Bohatá na silné antioxidanty
  • Vynikajúci zdroj vitamínov A, C a E
  • Vykazuje detoxikačné vlastnosti a posilňuje imunitný systém

Tráva obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré potrebuje ľudský organizmus na správne fungovanie. Pšeničná tráva je bohatá na antioxidanty bojujúce proti voľným radikálom, ako je glitatión a citamín C a taktiež v nej nájdete 17 aminokyselín. Údajne doslova pohlcuje škodlivé látky! Štúdia na zvieratách odhalila, že vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam tráva znižuje cholesterol. Okrem toho, iné štúdie zase ukázali jej potenciál pri pomocu s vredmi, protirakovinovou terapiou, zápchou, kožnými ochoreniami, zubným kazom, detoxikáciou pečene a poruchami trávenia!

Hoci konzumácia pšeničnej trávy nemusí na prvý pohľad vyzerať vábne, môžete si ju trošku oživiť! Môžete si ju osladiť s čerstvý ovocím, konkrétne ananásom, ktorý má taktiež množstvo zdraviu prospešných účinkov na ľudský organizmus. 

Recept na šťavu z pšeničnej trávy a ananásu

Pre 4 porcie

Ingrediencie: 

113 g čerstvej pšeničnej trávy

2 šálky ošúpaného, nakrájaného čerstvého ananásu

½ ošúpaného pomaranču

Postup: Všetky ingrediencie spracujte v odšťavovači alebo ich môžete pomixovať v mixéri s pol šálky vody. Miešajte v mixéri približne 60 sekúnd. Následne vylejte obsah cez sitko a môžete si vychutnať zdravý nápoj. Konzumujte okolo 100 ml nápoja minimálne dva týždne, aby ste pocítili jeho účinky na svojom tele. 

Kde ju zohnať?

Pšeničnú trávu si môžete kúpiť ako superpotravinu vo forme sušeného prášku alebo si ju môžete dopestovať sami tak, že si dáte naklíčiť pšenicu alebo špaldu. Pomôžu vám špeciálne nakličovacie sady, ktoré zoženiete v špecializovaných obchodoch. Pšeničná tráva by sa mala zbierať sedem až desať dní po vyklíčení. Môžete si taktiež zmiešať kvalitnú sušenú pšeničnú trávu s vodou a vypiť pred jedlom, čím podporíte trávanie. Existuje dokonca aj špaldová tráva, ktorá je kvalitnejšia, keďže ide o druh pšenice, ktorý nie je tak prešľachtený. 

Fotogaléria


Tagy:
rastlina zdravie potravina pšeničná tráva

2020-07-18 20:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia