Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pravda o ľadovej vode: Keď sa ju dozviete, už nikdy ju nebudete piť!

Pozor na ľadovú vodu, ktorá môže byť pre ľudský organizmus nebezpečná!
Pozor na ľadovú vodu, ktorá môže byť pre ľudský organizmus nebezpečná! (Zdroj: thinkstock.com)

Zakaždým si pýtate od čašníkov vodu s ľadom? Po tomto zistení to už pravdepodobne nikdy neurobíte... Chladená voda predstavuje nebezpečenstvo pre náš organizmus. "Zahoďte" mýtus spálených kalórií a pozrite sa pravde do očí!

Ste pri jazere. Jeho vrchná hladina sa len nedávno roztopila. Skočíte do nej s privretými očami. Čo sa vtedy stane? Je všeobecne známe, že zatiaľ čo teplá voda otvára póry, studená zase pokožku sťahuje a póry uzatvára.

To isté nastane aj s vaším zažívacím traktom, ak do seba vylejete ľadovú vodu. Obmedzí sa trávenie, krvné cievy sa zužujú, pričom aj hydratácia tela je sťažená. Dokonca to môže viesť až k strate telesných tekutín. To však nie je všetko!


Najväčší problém obyčajnej vody: Rýchlo uhasí smäd, no za akú cenu!


Čo sa vtedy deje v našom tele?

Takto telo bojuje s ľadovou vodou:

  • Míňa energiu na regulovanie teploty, nie na trávenie a absorbovanie živín z potravy,
  • Konzumácia ľadovej vody počas jedenia alebo po jedle stužuje tuky z jedla. Výsledkom je nestrávené časti jedál. Tie zahnívajú a predstavujú hlavný rizikový faktor rakoviny hrubého čreva.
  • Ak si po jedle nalejete chladenú vodu, začnú sa vám v tele vytvárať nadbytočné hlieny. Ste viac náchylní na nádchu či iné infekčné choroby, keďže tieto hlieny znižujú funkciu vášho imunitného systému.  

Mnohí sú presvedčení o prospešnosti ľadovej vody, ktorá údajne pri oteplene spaľuje kalórie. Stojí to však za pokazené trávenie?

Uprednostnite teplú vodu!

Nie je nič lepšie, ako hneď po zobudení vypiť pohár teplej vody, ktorý naštartuje metabolizmus a trávenie. S vaším telom spraví doslova divy:

Teplá voda je jednoznačne najlepšia, ak chcete mať lepšie trávenie, chcete sa zbaviť všetkých nečistôt v tele, zbaviť sa bolesti či zápchy!

Čítajte tiež: Zaručený spôsob, ako konečne získať ploché bruško: Dôležité je odhaliť príčinu!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9