Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Schudnite s vodou: Skutočná pravda o tom, koľko jej treba vypiť!

Vďaka pitnému režimu môžete schudnúť!
Vďaka pitnému režimu môžete schudnúť! (Zdroj: thinkstock.com)

Pitný režim treba dodržiavať za každých okolností. Napriek tomu, že ide o známe pravidlo, mnohí ho ignorujú. Práve nedostatok pitného režimu je jednou z najčastejších chýb, ktorej sa mnohí dopúšťajú pri chudnutí.

Vďaka vode sa budete cítiť úžasne a sviežo. Nielenže budete mať vypnutú a hydratovanú pleť, ale aj celkovo na vás organizmus má blahodarné účinky. Žalúdok sa vám za ňu poďakuje, látková výmena sa zrýchli. Tým sa zvýši spotreba energie a vaše telo spáli viac kilojoulov.

Čo piť?

Najlepšou a zároveň aj najzdravšou alternatívou je obyčajná voda. Mnohí tvrdia, že im nechutí. Niet sa čomu čudovať, ak väčšina ľudí zvykne piť osladené limonády. Sladká chuť ich natoľko opantá, že voda z vodovodného kohútika im nebude vôbec chutiť. Je to však len sila zvyku. Ak ste zvykli doteraz piť kolové nápoje, uvedomte si, že v jednej fľaši takéhoto nápoja je až 9 kociek cukru. Tým, že budete piť vodu, ušetríte, nefiltrujete cez pečeň chemikálie a hlavne neprijímate cukor, z ktorého sa tučnie! Občas si môžete vychutnať aj bylinkový a ovocný čaj a minerálne vody.  

Ako piť?

Spomenuli ste si večer, že ste počas dňa zanedbali pitný režim? Ak do seba dáte naraz niekoľko litrov vody v nádeji, že zachránite situáciu, ste na omyle. Ba práve naopak. Uškodíte si! Dáte poriadne zabrať svojim obličkám, navyše, riskujete nebezpečné zníženie hladiny sodíka v krvi, ktoré sa odborne nazýva hyponatrémia, inak povedané otrava vodou. Pitie si musíte rozvrhnúť na celý deň rovnomerne. V žiadnom prípade nevypite tri litre vody naraz!  Začnite deň pohárom vlažnej vody s citrónom alebo zeleným čajom.

Koľko tekutín vypiť?

Existuje trik, vďaka ktorému zistíte, koľko vody cez deň by ste mali vypiť. Vydeľte si svoju hmotnosť číslom 8. Ak vážite napr. 60 kíl, vyjde vám výsledné číslo 7,5. Zaokrúhlite ho nahor a máte počet pohárov, ktoré by ste mali cez deň vypiť. V tomto prípade ide o osem pohárov. Avšak, rátajte s tým, že ide o výpočet pre chladnejší deň. Počas horúcich letných dní alebo vtedy, ke´d vás čaká náročný tréning, môžete pridať o pár pohárov denne viac.

Aby ste nezabúdali na pravidelné pitie, robte to ako Francúzky celé desaťročia. Nech idú kamkoľvek, majú pri sebe fľašu s vodou. Aj keď pracujú, na ich kancelárskom stole nesmie chýbať fľaša tekutiny. Tak ju majú stále pred očami a nezabúdajú na to, vďaka čomu sa cítia tak úžasne!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9