Vyrobte si jedinečný deodorant: Budete ohromení jeho účinkami!

Vytvorte si radšej domáci deodorant, ktorý je netoxický.
Zdroj: thinkstock.com
2014-05-20 11:05:00

Naša kúpeľňa je často plná rôznymi kozmetickými prípravkami, vrátane deodorantov, ktoré sľubujú niekoľkohodinovú ochranu pred potením. Nielenže však majú od účinnosti ďaleko, sú aj toxické, keďže obsahujú hliníkové soli. Vyrobte si radšej zdravší a prírodnejší deodorant!


Deodoranty a rakovina

Väčšina kozmetických výrobkov obsahujú chémiu, ktorá nám ani zďaleka neprospieva. Dokonca sa niektorí vedci domnievajú, že existuje možná väzba medzi rakovinou prsníka a používaním určitých typov deodorantov. Údajne za to môže parabén, čo je konzervačná látka, ktorá preniká kožou do ľudského organizmu, kde sa ukladá.

Jeho účinky sú stopercentné

Naše zmysly poteší prírodná telová kozmetika, ktorá je nielen šetrná k prírode, ale aj k vášmu zdraviu. Máme pre vás jedinečný recept na netoxický deodorant na prírodnej báze. Prekvapí vás jeho účinnosť! Vďaka nemu ostane podpazušie suché počas dňa, bez zápachu či stôp na šatách, s miernou príjemnou vôňou. Potvrdzuje to autorka článku na portály TreeHugger Katherine Martinko, ktorá vyskúšala tento deodorant na vlastnej koži. Ako sama tvrdí, ostala ohromená jeho spoľahlivými účinkami. Údajne aj po cvičení vo fitnescentre bolo jej podpazušie suché!

Ako na prípravu deodorantu?

Pripravte si tieto ingrediencie:

3 lyžice panenského kokosového oleja.
2 lyžice bambuckého masla.
3 lyžice jedlej sódy.
2 lyžice kukuričného škrobu.
5 kvapiek esenciálneho oleja (levanduľa, pomaranč, atď).

Do hrnca s vodou vložte litrový pohár. Vodu priveďte do varu. Následne do pohára vložte kokosový olej a bambucké maslo. Čakajte, kým sa rozpustí. Vypnite sporák a pridajte ostatné ingrediencie ako sódu bikarbónu a kukuričný škrob a miešajte, pokiaľ nie je zmes hladká. Na koniec pridajte zmes esenciálnych vonných olejov podľa vlastného vkusu. Potom nechajte vychladnúť.

Deodorant si môžete aplikovať pokojne aj prstami. Stačí vám jedna lyžička. Vplyvom telesného tepla sa rozpustí a absorbuje do pokožky. Najlepšie je, ak budete prípravok držať v chladničke, keďže kokosový olej sa skvapaľňuje už pri izbovej teplote.

Môžete si vyrobiť aj inú alternatívu. Pokojne môže byť deodorant tekutejší a tým pádom si ho môžete aplikovať na pokožku cez mechanický rozprašovač. Ako sa priznala Katherine Martinko, jej sa osvedčila krémová forma. Radí, aby ste po nanesení prípravku na pokožku pár minút počkali. Tak vsiakne úplne do pokožky a nezanechá žiadne stopy na oblečení. Nezabúdajte, že tento prírodný deodorant obstál počas náročného dňa zakončeného vo fitnescentre a to je už dôkaz, že naozaj funguje!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-05-20 11:05:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: treehugger.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia