Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Muž 35 dní pil len vodu: Takto skončil drastický experiment, ktorý podstúpil!

Muž dal počas 35 dní do úst len vodu! Zobraziť galériu (3)
Muž dal počas 35 dní do úst len vodu! (Zdroj: thinkstock.com)

Hazard so zdravím či nový spôsob liečby? Košičan sa dal na šialený experiment! Počas 35 dní nedal do úst nič iné, len destilovanú vodu. Bol presvedčený o tom, že vďaka tejto hladovke sa zbaví zápalu v tele. Pozrite sa, ako dopadol!

Bez liekov a akejkoľvek odbornej pomoci lekára sa Radoslav z Košíc rozhodol zdravotný problém riešiť drastickým spôsobom. Sám si pritom neuvedomoval, do čoho sa púšťa, a či tým môže ohroziť svoje zdravie. Chcel len jediné. Zbaviť sa zápalu v tele. Vyše mesiaca pil len destilovanú vodu!

Ako mohol vydržať toľko dní bez akéhokoľvek jedla? Bolo to jednoduché. Ako sa priznal pre TV Markíza, jedlo mu od prvého dňa nechýbalo. Samozrejme, myšlienky na rôzne dobroty ho neobišli, no vydržal. Jeho cieľom bolo dostať sa do fázy 0 % tuku, kedy, podľa neho, telo začne všetko požierať.

Takto vyzeral Radoslav pred tým, než sa pustil na hladovku. (Foto: screenshot videoarchiv.markiza.sk)
Zobraziť galériu (3)
Takto vyzeral Radoslav pred tým, než sa pustil na hladovku. (Foto: screenshot videoarchiv.markiza.sk)  (Zdroj: screenshot videoarchiv.markiza.sk)

Zničil zápal v tele?

Jeho kilá išli dolu závratnou rýchlosťou, keďže celé týždne nič nezjedol. Keď prešiel tridsiaty deň, ručička na váhe mu ukazovala o 27 kíl menej. Bohužiaľ, celý experiment nemal hladký priebeh. Ku koncu, po 32. dňoch, čelil nepríjemným zdravotným problémom - bolestiam hlavy. Ako tvrdí, vtedy už malo telo 0 % tuku a doslova požieralo každé zbytočné tkanivo. Hladovkou tak údajne zničil zápal, ktorý ho trápil.

Košičan po 35. dňoch hladovania. Údajne nemal vtedy žiadny tuk. (Foto: screenshot videoarchiv. markiza.sk)
Zobraziť galériu (3)
Košičan po 35. dňoch hladovania. Údajne nemal vtedy žiadny tuk. (Foto: screenshot videoarchiv. markiza.sk)  (Zdroj: screenshot videoarchiv.markiza.sk)

Neskúšajte to!

Odborník na výživu Ing. Libor Javro v žiadnom prípade neodporúča hladovku ako liečbu nejakého zdravotného problému.

"Z môjho pohľadu nie je hladovka správny nástroj na to, ako sa zbaviť  rôznych chorôb organizmu, nehovoriac o tom, že pri extrémnych hladovkách  môže človek dospieť hranice kritickej malnutrície, čo priamo súvisí s prežitím ľudského organizmu ako takého," povedal výživový poradca.

Keď je telo v procese hladovky, v prvom rade stráca energiu. Je to ako s autom, keď nemá benzín, jednoducho sa nepohne. Ďalej stráca tukové i svalové tkanivo, minerály a vitamíny.

"Orgány začnú pracovať na menšej výkonnosti. Ako prvé to pocíti hladujúci človek na  mozgovej činnosti, pohybovom aparáte, dýchaní a srdcovej činnosti.  Jednoducho povedané, spomalí sa bazálny metabolizmus organizmu, aby čo  najviac šetril energiu. Takýto proces pokiaľ zájde do extrémov, je veľmi  nebezpečný!" upozorňuje na záver nutričný špecialista.

Aescin VULM je prípravok, ktorý zvyšuje pružnosť a pevnosť ciev a cievnych stien a má pozitívny vplyv na žilové funkcie. Taktiež napomáha udržiavať zdravý krvný obeh a zdravý žilový obeh v nohách. Príjemným plusom je fakt, že napomáha znižovať pocit ťažkých nôh!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9