Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zahodíme zubné pasty? Toto je zázračný ničiteľ dentálnych baktérií!

Aj pri umývaní zubov vám pomôže prírodné riešenie v podobe kokosového oleja.
Aj pri umývaní zubov vám pomôže prírodné riešenie v podobe kokosového oleja. (Zdroj: thinkstock.com)

Zubná pasta je bežnou súčasťou nášho každodenného života a účinný spôsob, ako si vyčistiť zuby a predísť zubnému kazu. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, čo vlastne zubné pasty obsahujú? Väčšina z nich je obohatená o fluoridy alebo sulfáty! Je tu však zdravšia alternatíva.


Zabijak zubného kazu i infekcií

Vedci zistili, že existuje prírodná látka, ktorá má výborné účinky na ústnu dutinu. Ide o olej, ktorý sa používa v kozmetike, ale aj v kuchyni! Kokosový olej je výnimočný a má schopnosť bojovať so zubným kazom.

Bolo dokázané, že pri jeho používaní v rámci ústnej hygieny dochádza aj k poklesu kvasinkových infekcií ústnej dutiny! Candida albicans je druh kvasinky, ktorá môže u ľudí spôsobovať ústne a genitálne infekcie. Je bežnou súčasťou črevnej a ústnej mikroflóry a za normálnych okolností neškodí, má ju asi 80% populácie. Kandidóza je ochorenie, ktoré je spôsobené touto baktériou. 

Skupina vedcov z Athlonského inštitútu technológie skúmala účinky prírodného kokosového oleja na niektoré z bežných typov baktérií, ktoré sa nachádzajú v ústnej dutine. Zistenia prekvapili aj samotných odborníkov. Kokosový olej sa ukázal ako účinný pomocník pri ničení baktérií. Odstránil kandidu v ústach!

Ak sa v ústnej dutine nežiaduce baktérie príliš premnožia, môžu spôsobovať vznik nepríjemných áft, ktoré sa liečia antimykotikami. Skúsiť môžete aj kokosový olej, ktorý je výbornou alternatívou a má jednu obrovskú výhodu: nemá žiadne nežiaduce vedľajšie účinky. 

Ako použiť kokosový olej?

Kokosový olej naneste na zubnú kefku rovnako ako zubnú pastu a zuby si umyte obvyklým spôsobom. Nezabúdajte, že kokosový olej tuhne pri teplotách nižších ako 20 stupňov Celzia, preto je vhodné uchovávať ho v chladničke. Môžete si ním tiež preplachovať ústnu dutinu 3-5 minút a potom vypľuť. Môžete si byť istí, že o vašu ústnu dutinu bude postarané. 

Pri kúpe kokosového oleja buďte obozretní a vyberajte si vždy tú najvyššiu možnú kvalitu. Kupujte za studena lisovaný, nespracovaný a 100% organický kokosový olej!

Ústny gél na afty Aphtgel sa rýchlo a jednoducho aplikuje. Vytvorí na postihnutom mieste ochranný film. Napomáha brániť bolestivému kontaktu s vonkajšími podnetmi. 

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9