Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Z lekární sa sťahujú známe LIEKY: POZOR, medzi nimi je aj IBUPROFEN

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ľudské zdravie je na prvom mieste! Pre mnohých je známa ružová tabletka stávka na istotu, ak majú bolesti. O to viac ich šokuje informácia od ŠÚKL, ktorý sťahuje viaceré lieky z obehu vrátane ibuprofenu, hoci vo forme infúznych roztokov.

Ako informuje Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) na svojej webovej stránke, týka sa to viacero šarží liekov, presnejšie infúznych roztokov - analgetík a antibiotík od nemeckej zdravotníckej spoločnosti a držiteľa registrácie B. Braun Melsungen AG. Medzi týmito liekmi sa nachádzajú -  Amikacin B.Braun 5 mg/ml, Gentamicin B. Braun 3 mg/ml infúzny roztok, Ibuprofen B. Braun 400 mg, Ibuprofen B. Braun 600 mg a Metronidazol B. Braun 5 mg/ml. Sťahujú sa z úrovne distrubučných spoločností, lekární a zdravotníckych zariadení. 

Prehľad liekov a šarží stiahnutých z trhu:

AKTUÁLNE Z lekární sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: screenshot sukl.sk)

Aký je dôvod? 

"Dôvodom stiahnutia predmetných šarží z trhu, je zistená prítomnosť nečistoty súvisiaca s výrobným procesom," informuje ŠÚKL na svojej webovej stránke. 

Pacienti, ktorým by uvedené lieky mohli chýbať, sa nemusia báť. Stále sú dostupné iné šarže liekov, resp. liečiv s rovnakou účinnou látkou od iných výrobcov. 

Viac o téme: ZdravieLiekyLiečbaPrevenciaIbuprofen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9