Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Špeciálny BOD na hlave, o ktorom nikto nevie: Po jeho MASÁŽI sa začnú diať ÚŽASNÉ veci

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nepokojný spánok vie poriadne potrápiť. Nekonečné zaspávanie, večné prehadzovanie sa je vyčerpávajúce a unavujúce. Rátate ovečky, či pozeráte bezradne do stropu? Verte či nie, existuje spôsob ako zaspať do pár minút.

Nekonečné zaspávanie je často boj s veternými mlynmi. Je tu však dobrá správa. Ako sa píše na thesun.co.uk, na tele existuje jeden bod, ktorého stimulácia vás uspí za krátky čas. 

Čítajte tiež: KORONAVÍRUS Lekári upozorňujú: Tieto LIEKY proti bolesti radšej NEUŽÍVAJTE pred OČKOVANÍM!

Zázračný bod na hlave

Podľa lekára Josha Hansona je tajomstvo kvalitného spánku ukryté na našej hlave. Hanson, ktorý sa venuje akupunktúre, zverejnil na sociálnej sieti TikTok video, na ktorom ukazuje bod, ktorý treba trieť, aby sa nervová sústava uvoľnila a telo sa pripravilo na spanie. Toto miesto sa volá anmian, čo v preklade znamená pokojný spánok. Stačí, keď ho pošúchate 100- až 200-krát a ocitnete sa v ríši snov. 

„Nahmatajte malý hrbolček za uchom a krúživými pohybmi ho stimulujte. Za krátky čas sa dostavia želané výsledky,“ konštatoval Hanson.

Video má od zverejnenia už vyše 10 miliónov pozretí a takmer rovnaký počet lajkov. Jeden fanúšik dokonca napísal, že tento trik praktizuje, pretože má veľké problémy so spávaním a veľmi mu pomáha. Niektorí sú trochu skeptickí, pretože si nevedia predstaviť, že si musia jedno miesto masírovať až 200-krát.

Špeciálny BOD na hlave,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Preč s nekvalitným spánkom

Každému sa občas stane, že nevie zaspať, alebo sa v noci budí. Môže za to stres, ale aj to, že ste sa na večeru prejedli. Problém nastáva vtedy, ak tento stav pretrváva dlhodobo. Spánok je totiž mimoriadne dôležitý. Insomnia, teda nespavosť, je veľmi nebezpečná a neradno sa s ňou zahrávať. Medzi dôsledky nespavosti patrí podráždenie, únava, malátnosť. Postihnutí strácajú koncentráciu, výkonnosť, zhoršuje sa im nálada, často trpia depresiou.

Vytvorte si podmienky pre lepší spánok: 

  • Miestnosť, v ktorej spíte, poriadne vyvetrajte
  • Nepozerajte televízor, ani do mobilu, aspoň pol hodinu pred spaním
  • Spite v úplnej tme
  • Teplota v miestnosti by nemala presiahnuť 22 stupňov
  • Na večeru sa neprejedajte
  • Pokúste sa pred spánkom relaxovať
  • Večer si zacvičte
  • Dajte si horúci kúpeľ
  • V izbe, v ktorej spíte, by nemalo byť zrkadlo, odráža energiu aj svetlo
Viac o téme: ZdravieSpánok
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9