Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zlepší sexuálnu túžbu a ľahšie mužov privedie k orgazmu: Po tejto potravine by mali siahnuť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Hovorí sa, že pýchou každého chlapa je plodnosť. Nie však každý muž sa tým môže pochváliť, resp. nemá problémy s erekciou a za dverami spálne to funguje tak, ako má. Existuje však potravina, ktorá zlepšuje sexuálnu túžbu u mužov a privedie ich ľahšie k orgazmu!

Obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok, vrátane omega-3 mastných kyselín, ale aj iné živiny, ktoré sa postarajú o príjemný bonus. U mužov zlepšujú sexuálnu túžbu a celkovo ich libido!

Čítajte tiež: Geniálny trik, ktorý dá tvrdému chlebu nový život: Čerstvé pečivo aj po týždni!

Prospešné pre sexuálnu funkciu

Muži, ktorí sa zúčastnili klinickej štúdie, pričom do svojej stravy zaradili dve hrsti orechov denne, hlásili zlepšenie sexuálnej funkcie! Zistila to štrnásťtýždňová štúdia, ktorá porovnávala skupinu mužov, ktorí pridali dennú dávku orechov do stravy s ekvivalentnou skupinou mužov, ktorí mali na tanieri rovnaké jedlá, ale bez orechov. Išlo konkrétne o 60 gramov, čo je ekvivalent približne dvoch hrstí mandlí, lieskových orechov a vlašských orechov. Svoje zistenia uvádzajú v dokumente, ktorý je uvedený v časopise Nutrients.

Vedci, ktorí pochádzajú z výskumných stredísk v Španielsku sa domnievajú, že ide o prvú štúdiu, ktorá preukázala, že konzumácia orechov môže byť prospešná pre sexuálnu funkciu u mužov.

Analýza údajov z výskumov už v roku 2018 uviedla, že denná konzumácia orechov zlepšuje kvalitu spermií. Nedávna analýza využíva rovnaké údaje, ale zameriava sa na vplyv konzumácie orechov na sexuálne a erektilné funkcie. Ako ukazujú najnovšie zistenia, pridanie orechov do stravy môže zlepšiť kvalitu orgazmu a sexuálnu túžbu!

Vedci použili dva zdroje údajov na vyhodnotenie zmien erektilnej funkcie: odpovede účastníkov na dotazníky a biomarkery vo vzorkách krvi.

Erektilná dysfunkcia a rizikové faktory

Erektilná dysfunkcia (ED) je neschopnosť dosiahnuť erekciu a udržať ju dostatočne dlho na to, aby mal muž uspokojivý sexuálny styk. Tento stav pravdepodobne postihuje skôr starších, ako mladších mužov. Podľa Národného inštitútu pre diabetes a choroby tráviaceho ústrojenstva a obličiek, ktorý je jedným z Národných ústavov zdravia (NIH), je táto choroba v USA bežná a postihuje asi 30 miliónov mužov.

Autori poznamenávajú, že hoci sa dosiahol pokrok vo výskume erektilnej dysfunkcie, zistenia týkajúce sa primárnej prevencie sú zväčša predbežné. Medzi faktory životného štýlu, ktoré môžu zvýšiť riziko choroby patrí fajčenie, nedostatočná fyzická aktivita, stres, konzumácia nadmerného množstva alkoholu, príliš veľká hmotnosť a nezdravá strava. Tieto faktory môžu ovplyvniť erektilnú funkciu prostredníctvom ich účinkov na biológiu krvných ciev a nervov. Na dosiahnutie a udržanie erekcie je potrebné mať dostatočný prísun krvi.

Erekcia závisí od komplexnej interakcie medzi nervovými bunkami a krvnými cievami. Tento proces tiež vyžaduje prítomnosť oxidu dusnatého (NO), zlúčeniny, ktorá pomáha svalovému tkanivu v penise vytvárať a uvoľňovať erekciu.

Zlepší sexuálnu túžbu a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Účinok stravy

Niektoré štúdie spájajú stredomorskú stravu s nižším rizikom ED a sexuálnej dysfunkcie. Údajne sa táto strava spáva aj so zlepšením tzv. endotelových funkcií. Endotel v stenách krvných ciev pomáha udržiavať rovnováhu medzi dilatáciou a kontrakciou. Autori zdôrazňujú výsledky výskumu, ktoré naznačujú, že konzumácia orechov môže byť prínosom pre endotelové funkcie.

Odvolávajú sa aj na nedávnu štúdiu, ktorá preukázala, že konzumácia pistácií môže zlepšiť erekčnú funkciu. Naznačujú, že by to mohlo byť preto, že pistácie, podobne ako iné orechy, obsahujú „niekoľko antioxidantov a arginín - silnú zlúčeninu, ktorá zvyšuje vazodilatáciu“.

Štúdii sa zúčastnilo 83 zdravých mužov vo veku od 18 do 35 rokov. Všetci muži sa stravovali ako v západných krajinách. Ich strava má na rozdiel od stredomorskej stravy nízky obsah ovocia a zeleniny a vysoký obsah živočíšnych tukov.

Vedci náhodne pridelili 43 mužov do skupiny obohatenej orechmi a zvyšných 40 do kontrolnej skupiny. Obe skupiny pokračovali v strave západného štýlu. Tí v skupine obohatenej orechmi však konzumovali 60 g denne zmiešaných orechov, zatiaľ čo účastníci kontrolnej skupiny nekonzumovali orechy.

Účastníci vyplnili štandardný dotazník o erektilnej a sexuálnej funkcii na začiatku aj na konci 14-týždňovej skúšky. Taktiež poskytli vzorky krvi a spermií. Vo vzorkách vedci merali hladiny oxidu dusnatého a molekuly E-selektínu ako „náhradné markery erektilnej endoteliálnej funkcie“. V porovnaní s účastníkmi v kontrolnej skupine účastníci, ktorí jedli orechy, preukázali významné zvýšenie dvoch mier erektilnej a sexuálnej funkcie: orgazmickej funkcie a sexuálnej túžby.

Medzi týmito dvoma skupinami však neboli žiadne významné rozdiely v tom, do akej miery sa skóre erektilnej funkcii, spokojnosti s pohlavným stykom a celkovej spokojnosti zmenilo na konci štúdie. 

Viac o téme: ZdravieSexOrechyErektilná dysfunkcia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9