Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najlepší čas na sex odhalený: V tomto momente máte najvyššiu šancu na splodenie dieťaťa!

(Zdroj: gettyimages.com)

Ak sa snažíte otehotnieť, vedci tvrdia, že by ste si to mali naplánovať na určitý čas. Údajne nie je jedno, v ktorom ročnom období splodíte dieťa. Sú tri mesiace v roku, kedy je pravdepodobnosť počatia dieťatka veľmi vysoká!

Kvalita spermií sa líši

Podľa vedcov páry, ktoré sa snažia o dieťa, by mali mať sex pred 7:30 ráno počas jarného obdobia, ak chcú počať dieťa! Ako tvrdia odborníci, spermie majú údajne vlastné 24-hodinové interné hodiny a tie sú najsilnejšie a najúčinnejšie v skorých ranných hodinách. Švajčiarski výskumníci tiež zistili, že spermie majú najzdravšiu veľkosť a tvar na oplodnenie vajíčka počas marca, apríla a mája.

Čítajte tiež: Každý deň vypil nálev z kyslých uhoriek: Po 10 dňoch prišli zmeny!

Experti z univerzity v Zürichu analyzovali vzorky spermií od 7 068 mužov vo veku od 25 do 40 rokov, ktorí prešli liečbou plodnosti. Vzorky boli skontrolované, pričom sa sledovala koncentrácia spermií, celkový počet spermií, progresívna motilita a normálna morfológia.

"Kvalita spermií sa líši tak v cirkadiánnych, ako aj v cirkulárnych rytmoch. Zber spermií skoro ráno, kedy bola najvyššia kvalita semena, môže byť použitá na zlepšenie prirodzenej plodnosti," dodala vedúca autorka Dr Brigitte Leenersová.

Odborníčka ďalej povedala, že zistenia môžu byť použité a môžu zvýšiť šancu na zavedenie novej liečby plodnosti. Spermie zozbierané v jarných mesiacoch - marec, apríl a máj mali najväčšiu koncentráciu spermií. Výrazné poklesy boli zase zaznamenané v lete. Vzorky zozbierané skoro ráno pred 7:30 hod, vykazovali najvyššie koncentrácie a normálnu morfológiu. Štúdia bola publikovaná vo vedeckom časopise Chronobiology International.

Netreba sa na to spoliehať

Podľa NHS až jeden zo siedmich párov má ťažkosti s počatím. Štúdie naznačujú, že nízka kvalita spermií je faktorom až u polovici prípadov. Experti na plodnosť na celom svete privítali štúdiu vzoriek spermií, varovali však, že je potrebné liečiť sa opatrne.

"Zber spermií je jednoznačne dôležitým aspektom akéhokoľvek postupu IVF. Ak môžeme maximalizovať účinnosť vzorky, potom to treba povzbudiť. Dôkazy týkajúce sa najlepších časov dňa alebo roka, ktoré sa majú uskutočniť, sú však protichodné a kontroverzné," dodala Dr Hana Visnová, lekárka klinickej klinickej kliniky IVF Cube v Prahe.

Dodala, že muži s nízkym počtom spermií by sa nemali spoliehať na ranný sex. Skôr by mali využiť lekársku pomoc na dosiahnutie snov o deťoch.

Svetoví zdravotnícki pracovníci tvrdia, že za nízky počet spermií je považovaných menej ako 15 miliónov spermií na milimeter spermy. Nedávne správy odhalili, že počty spermií u mužov na celom svete za posledných 50 rokov klesli o polovicu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9