Muž vypil každý deň nálev z kyslých UHORIEK: Po 10 dňoch si všimol tieto ZMENY

Zdroj: gettyimages.com
2020-08-09 13:00:00

Zvykneme ho vylievať, pritom ho môžeme efektívne využiť! Aj keď jeho zloženie je rôzne, obvykle obsahuje vodu, soľ, cukor, ocot, cesnak alebo cibuľu a horčičné semená, kôpor alebo kurkumu, zaváraninové poháre s kyslými uhorkami či kapustou skrývajú veľký poklad!

Voda z fermentovaných alebo kvasených potravín má schopnosti, o akých sa nám ani len nesnívalo! Na kvasenú kapustu a uhorky nedali dopustiť už naše staré mamy. Zrejme vedeli, že sú užitočné nielen pre svoju chuť, ktorú ocenia tehotné ženy. Ich nálev zabraňuje kŕčom a taktiež dehydratácii. Je plný elektrolytov, ktoré naše telo potrebuje a taktiež probiotík. Nakladaná zelenina má teda množstvo zdravotných výhod, o ktorých sa presvedčil aj jeden muž, ktorý zaradil nálev z jedného zavaraninového pohára do svojho jedálnička na 10 dní. Takéto účinky na sebe pocítil!

Čítajte tiež: Najlepšie potraviny pre zdravie MUŽOV v lete: Zvyšujú potenciu a budujú svaly!

Znižuje svalové kŕče

Pri tvrdom tréningu sa telo veľa potí. Tým prichádza nielen o tekutiny, ale aj dôležité látky - minerály. Navyše, spôsobuje nerovnováhu v úrovni sodíka a draslíka, preto sa môžu objaviť nepríjemné svalové kŕče. Voda zo sladko-kyslého nálevu môže účinne a rýchlo znížiť kŕče a upokojuje svaly. Pri znižovaní kŕčov je dokonca o 45 % účinnejší ako čistá voda!

Zmierňuje pálenie záhy

Na prvý pohľad to môže znieť zvláštne, no nakladaná zelenina môže byť efektívna pri upokojení pálenia záhy. Kyslý nálev z uhoriek je skvelý nápad ako sa zbaviť tohto nepríjemného zdravotného problému. Zrejme za to môže prítomnosť octu, ktorý vyrovnáva kyslosť v žalúdku.

Upokojuje popáleniny

Spálili ste sa na slnku? Uhorkový nálev vám pomôže! Kombinácia octu a soli zmierni svrbenie, upokojí pokožku a taktiež doplní tekutiny, ktoré ste stratili.

Pomáha pri bolestiach hrdla

Zohriaty nálev z uhoriek je skvelou kúrou na bolestivé hrdlo. Pomáha likvidovať baktérie a taktiež vyrovnáva pH v hrdle – ako teplá slaná voda. V tomto prípade je chuť nálevu prijateľnejšia, takže si ju aj vychutnáte.

Pôsobí ako laxatívum

Pohár nálevu z uhoriek pôsobí aj na trávenie. Aby toho nebolo málo, črevá dá do pohybu, takže zápcha nebude mať šancu. 

Fotogaléria


Tagy:
zdravie uhorky kyslý nálev

2020-08-09 13:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Diskusia