Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyčistite si pľúca a chyťte druhý dych: Za pár hodín dôjde k úplnej regenerácii!

Pripravte si liečivý nápoj, ktorý prečistí váš organizmus!
Pripravte si liečivý nápoj, ktorý prečistí váš organizmus! (Zdroj: profimedia.sk)

Nie je možné úplne sa vyhnúť škodlivým látkam. Nachádzajú sa v ovzduší, ktoré dýchame, vo výfukoch áut, sú v rôznych predmetoch, s ktorými denne manipulujeme.. Naše pľúca tak dostávajú poriadne zabrať. A to už ani nie je reč o tom, ak žijeme v spoločnej domácnosti s fajčiarom. Je tu však niečo, čo vás zbaví väčšiny toxínov!


Existuje však kúra, ktorá môže efektívne prečistiť vaše pľúca a ulahodí aj iným telesným orgánom! Trvá max. tri dni, počas ktorých konzumujete určité potraviny. Dôležité je, aby ste počas tejto "detoxikácie" pľúc relaxovali a nenamáhali svoje telo. Zostaňte radšej doma a čo je hlavné, ďaleko od milovníka cigariet!

Kúra na prečistenie organizmu

Celý čistiaci proces je o pití zdravých štiav. Všeobecne by sme mali pri akomkoľvek čistiacom procese, alebo ako prevenciu pred pľúcnymi chorobami do svojho jedálnička zaradiť čaj z kvetu divozelu. Ide o liečivú bylinu účinnú hlavne na zdravé dýchacie cesty, trávenie ale i pre zdravú pokožku.

Pred samotnou kúrou vypite šálku bylinkového čaju, ktorý v prvom rade detoxikuje tráviaci systém. Nový deň začnite mixom šťavy z dvoch citrónov a 300 ml vody. V kúre treba pokračovať v citrusovom "tóne", odporúča sa i 300 ml grepového džúsu. Ak jeho chuť nemáte radi, nahradiť ho môžete aj ananásovým.Obsahuje totiž antioxidanty, ktoré sa dostávajú do dýchacieho systému a čistia ho.

Medzi raňajkami a obedom si doprajte 300 ml mrkvovej šťavy, ktorá alkalizuje krv. K obedu sa odporúča vypiť 400 ml šťavy bohatej na draslík. Draslík pôsobí ako čistiace tonikum.

Napokon pred spaním vypite 400 ml brusnicovej šťavy, ktorá účinne zabíja pľúcne baktérie, ktoré môžu spôsobiť infekcie.

Okrem relaxu a popíjania zdravých štiav si doprajete aj horúci kúpeľ. Nielenže uvoľní svalstvo a poskytne aj pocit zregenerovania, napomáha vyplavovaniu toxínov cez pokožku. Pre milovníkov eukalyptu tu máme potešujúcu správu. Ak do horúcej vody nakvapkáte niekoľko kvapiek tohto voňajúceho oleja, inhalovaním pomáhate dostať z tela škodliviny!

Očistný elixír pre fajčiarov

Aj keď toxínov sa môžu zbaviť aj tuhí fajčiari, nemali by však očakávať úplne prečistenie organizmu.. V tomto im pomôže len jedna vec - definitívne skoncovať s cigaretami. Napriek tomu, môže trvať ešte dlhé roky, kým sa ich telo úplne prečistí od škodlivých látok. Aj takúto daň si vyžaduje nezdravá neresť..

Dočasne by fajčiarom mohol pomôcť cesnak a kurkuma. Pozitíva cesnaku na naše zdravie sú overené rokmi a dokázané vedecky. Podobne je to aj u kurkumy, ktorá je nadopovaná množstvom prospešných látok, vrátane vitamínov, minerálov a tiež omega-3 mastných kyselín. 

Pripravte si 400 gramov cesnaku, 1 liter vody, 400 gramov tmavého cukru, 2 polievkové lyžice kurkumy a malý kúsok zázvoru. Vodu s cukrom dajte do hrnca a začnite variť. Pridajte očistený cesnak, pokrájaný na štvrtiny. K tomu pridáme nastrúhaný zázvor, nasypeme kurkumu a akonáhle sa zmes začne variť, stíšime oheň.

Počas varenia sledujte množstvo, až kým sa nevyvarí na polovicu svojho objemu. Tekutinu prelejte do pohára a po vychladnutí dajte do chladničky. Užívajte dve lyžice ráno na lačný žalúdok, potom dve večer, najlepšie dve hodiny po jedle. A nezabúdajte na to, že nič neprečistí vaše telo lepšie, než zahodenie cigariet, zdravá strava a dostatočný pohyb. 

Čítajte tiež: Produkt z prírody, ktorý si nikto nevšíma a končí v koši: Toto dokážu cesnakové šupky!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9