Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nechty ako z hororu? Pozrite sa, aký hnus vám na ne dávajú manikérky

Vyberte si kvalitný salón, kde vám spravia nechty bez ujmy na zdraví!
Vyberte si kvalitný salón, kde vám spravia nechty bez ujmy na zdraví! (Zdroj: photl.com)

Chcete si skrášliť nechty? Dávajte si pozor na to, komu ich zveríte do rúk. Salónov krásy, kde vám ich spravia na počkanie, je na Slovensku veľmi veľa. Niektoré manikérky používajú pri modelácii nechtov svojich klientok doslova humus!

Sú šikovné, rýchle a hlavne lacné. Na to lákajú vietnamské manikérky ženy, ktoré im napokon podľahnú. Mali by ste si ale dávať pozor, čo používajú a aké to môže mať pre vás následky!

Pre peniaze čokoľvek

Niektoré ázijské nechtové štúdia porušujú normy a zákony. Pre peniaze sú ochotné urobiť takmer čokoľvek. Preto používajú pri modelovaní nechtov toxický materiál, ktorý je v Európe zakázaný, a ktorý ohrozuje zdravie žien. Kupujú materiál, ktorý je síce pre nich cenovo výhodný, no o to viac je škodlivý!

Aký hnus používajú?

Vietnamské manikérky pracujú doslova s nechutným materiálom, ktorý môže obsahovať agresívny methylmetacrylát (MMA). Ten spoznáte hlavne podľa odporného smradu, ktorý sa šíri celým štúdiom. Práve preto vyzerajú manikérky s rúškami tak, ako by vám dávali na nechty toxický odpad. Skutočne ide o hnus! A vás pritom nechajú dýchať ten odporný smrad. Nebezpečný methylmetacrylát je lepkavý, pripomína riedidlo a jeho poznávacím znamením je fakt, že po tom, ako stvrdne, získa mliečne zafarbenie. Nechty sú z neho navyše aj zažltnuté.

MMA je látka, ktorá nemá čo robiť v nechtových štúdiách. Používa sa v stavebníctve napr. na lepenie dlaždíc. Považuje sa za dvojzložkovú veľmi chemicky a mechanicky odolnú živicu.

"Methylmethakrylát, označovaný aj ako MMA, je toxický a v nechtovom priemysle zakázaný. V podstate sa táto zložka používa v akrylových nechtoch. Do klasických gélov na modelovanie gélových nechtov sa táto zložka nepridáva. Do niektorých produktov je pridávaná zložka EMA (Etylmetakrylát), ktorá však nie je toxická, " povedala Lucia Šteffeková zo salónu LifeStyle.

Čo môže spôsobiť?

Ak vám vietnamské manikérky robia akryl s touto nebezpečnou látkou, môže sa spustiť celá  rada zdravotných problémov. Od dýchacích problémov, alergie, ekzémy, cez kožné vyrážky, až po ohrozenie plodnosti. Vaše nechty budú v dezolátnom stave, hrozí výskyt plesní, zápalov či rôzne infekcie. Keďže je materiál veľmi pevný, stačí urobiť niečo neopatrne a prídete nielen o umelý, ale i o vlastný necht.

Bohužiaľ, o tejto smutnej realite vie len máloktorá žena. Potvrdil to výskum, ktorý sa konal pred dvoma rokmi. Až 83 % respondentov zo 182 opýtaných nemajú tušenia o tom, že MMA sa používa v stavebníctve. Dávajte si na to pozor!

Ako si vybrať kvalitné nechtové štúdio?

Aby ste si z nechtového štúdia odniesli nielen krásne a zdravé nechty, ale aj príjemný pocit zo samotnej procedúry, manikérka Lucia Šteffeková radí, čo si treba všímať. Podľa nej nerozhoduje počet osvedčení a certifikátov, ktoré má manikérka na stene.

"Veľmi dôležitá je perfektná práca, spokojnosť zákazníčok a referencie. Najlepšou reklamou je tzv. „jedna povie druhej“. Keďže každá procedúra trvá nejaký čas, zákazníčka by sa mala cítiť veľmi pohodlne a uvoľnene. Samozrejme, základnou a neodmysliteľnou súčasťou každého salónu by mala byt dôkladná dezinfekcia rúk, ale aj nástrojov, ktoré dizajnérka používa pri svojej práci," povedala Lucia Šteffeková.

Príjemným plusom je milá a priateľská nechtová dizajnérka, ktorá sa dokáže so zákazníčkou porozprávať. 

"A v neposlednom rade chcem len dodať, že nie vždy „lacnejšia“ modelácia alebo úprava nechtov znamená aj trvácnu a dobre odvedenú prácu," dodala na záver Lucia Šteffeková.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9