Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyskúšali sme na vlastnej koži: Je odborné čistenie pleti nevyhnutné?

Je odborné čistenie pleti naozaj nevyhnutné? Vyskúšali sme to na vlastnej koži! Zobraziť galériu (2)
Je odborné čistenie pleti naozaj nevyhnutné? Vyskúšali sme to na vlastnej koži! (Zdroj: thinkstock.com)

Pleť si vyčistíme ráno a večer a táto rutina pokračuje aj ďalšie dni. Občas jej doprajeme špeciálnu výživu v podobe pleťovej masky.. No naozaj to stačí? Bude naša pleť zdravá a krásna? Odpovede na tieto otázky sme sa snažili zistiť menším experimentom. A takto to dopadlo!


Ako prebiehalo ošetrenie? 

Majiteľky mastnej pleti to nemajú ľahké. Zvýšená produkcia mazových žliaz sa zvykne prejaviť lesknúcou pleťou, akoby sme na nej mali olej. Vyrážky taktiež nepridávajú na kráse. Našťastie, v našom prípade nemohla byť reč o problematickom akné, no aj tak pleť nevyzerala práve najzdravšie, preto naše kroky smerovali do dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR. Odjakživa nám rezonovalo v ušiach, ako je pre mastnú pleť výborné zájsť raz za čas na profesionálne čistenie pleti. Nechať sa zveriť do rúk odborníkom, ktorí vedia, ako sa má správne zaobchádzať s pleťou tak, aby bola zdravá a čistá.

Trikrát sme absolvovali odborné čistenie pleti v klinike, pričom raz za mesiac sa o nás postarali. Ošetrenie trvalo necelú hodinu. Najprv našu pleť dôkladne odlíčili, nasledoval píling a následne naparenie tváre, aby sa uvoľnili póry. Dôsledne nám hĺbkovo vyčistili pleť a naniesli špeciálnu ílovú masku.

„Po nej sa použije tekutý dusík, ktorý chladom krásne stiahne póry a upokojí začervenanie po čistení. Na záver sa nanáša upokojujúci krém s ochranným faktorom, aby v lete chránil pokožku pred slnkom, keďže je po čistení citlivejšia,“ pokračuje primárka kliniky MUDr. Adriana Tomeková.

Profesionálne čistenie v klinike
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: red)

Nechýbal ani gél a špeciálny laser – červené pulzujúce svetlo, ktoré vyplo pleť a postaralo sa o stiahnutie jemných pórov.

Celkovo hodnotíme ošetrenie za veľmi príjemné. Ležiac so zatvorenými očami sme si trochu oddýchli. Úžasné, že zatiaľ čo sme relaxovali, bolo o našu pleť postarané a to sme ani prstom nepohli!

Pre pleť výborné

Odborné ošetrenie pleti teda netreba podceňovať. Určite ho každý ocení. Hlavne tiež ženy, ktoré bojujú s mastnou pleťou, na ktorú sa zachytávajú rôzne nečistoty a hrozí vznik vyrážok. Preto sa treba o ňu pravidelne starať a občas sa zveriť do rúk odborníkom.


Čo robí konzumácia cukru s vaším mozgom? Silnejší dopad, ako bolo doteraz známe!


„Hĺbkové čistenie je pre zachovanie krásnej a zdravej pleti veľmi dôležité. Je jedným zo základných ošetrení, ktoré ju pomáhajú udržiavať zdravú, sviežu a v ideálnej kondícii,“ povedala odborníčka.

Navyše, mastná a aknózna pleť si vyžaduje špeciálnu kozmetickú starostlivosť a pravidelné hĺbkové čistenie, ktoré ju zbavuje usadených a odumretých buniek a rôznych nečistôt upchávajúcich póry (smog, špina, pot, prach, líčidlá, baktérie, atď.).

„Súčasne je potrebné zamerať sa na výrobky, ktoré pleť nadmerne nevysušia. Nevhodné sú produkty s obsahom alkoholu, pretože ten aknóznu pleť podráždi a vysuší a tým vytvorí ešte väčší problém. Ako doplnková starostlivosť sú dobré tiež bahenné masky s hĺbkovým penetračným a exfoliačným účinkom. Z pleti absorbujú nadbytočnú mastnotu, dokonale odstraňujú odumreté bunky a ďalšie nečistoty,“ upozorňuje MUDr. Tomeková. 

Pozor na stravu

Raz za čas zveriť sa do rúk odborníkom v salóne alebo klinike a popritom si pravidelne každý deň dôkladne čistiť pleť je skvelou cestou ku krásnej pleti. Ale len v tom prípade, ak sa stravujete zdravo. Strava má totiž významný vplyv na stav našej pleti.

"Nie nadarmo sa hovorí, že sme to, čo jeme. Či už sa stravujeme zdravo alebo naopak nezdravo, vždy sa to na našej pokožke prejaví. Ak trpíte akné, mala by vaša strava obsahovať viac bielkovín, čerstvej zeleniny a ovocia, nevhodné sú vyprážané jedlá, mlieko, cukor, syry. Niektorým škodí aj káva, alkohol či cigarety," tvrdí odborníčka. 

Keď je telo bez potrebných vitamínov a minerálov, hromadí v sebe toxíny, čo sa hneď prejaví na pokožke. Pleti výrazne prospievajú niektoré stopové prvky a vitamíny – napríklad zinok, ktorý aktivizuje vyše 100 enzýmov trávenia a metabolizmu, podporuje imunitný systém, urýchľuje hojenie rán a jaziev a ukľudňuje kožné problémy. Nachádza sa v sezamových a tekvicových semienkach, cíceri alebo v šošovici. Vitamín A je zase nevyhnutný pre optimálny rast buniek a regeneráciu, a tým môže výrazne ovplyvniť celkové zdravie kože. Tiež zohráva úlohu ako antioxidant, ktorý má protizápalový účinok. Zvädnutá pleť zase naznačuje nedostatok vitamínu C. Ide o silný antioxidant dôležitý na tvorbu kolagénu a regeneráciu pokožky.

V súčasnosti si nielenže dávame pozor na to, čo máme na tanieri, ale pokračujeme naďalej s návštevami kliniky. Profesionálne čistenie pleti raz za mesiac! Naša pleť je vďaka tomu zdravšia a čistejšia, rozhodnutie pokračovať i naďalej tak bolo jednoduché.

Čítajte tiež: Týmto mýtom stále veríme: Ženské intímne zdravie na pretrase!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9