Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Objavte čaro akupunktúry: Vpichovanie ihiel do tela dokáže divy

Vpichovaním ihiel do aktívnych bodov na tele sa môžete zbaviť zdravotných ťažkostí.
Vpichovaním ihiel do aktívnych bodov na tele sa môžete zbaviť zdravotných ťažkostí.

Akupunktúra je metóda alternatívnej medicíny, ktorá zlepšuje zdravotný stav ľudského organizmu. Patrí medzi najstaršie liečebné praktiky sveta, ktorú môžete využiť takmer pri každom zdravotnom probléme. Ošetrenie akupunktúrou je jednoduché, ale pritom mimoriadne účinné na zdravie človeka.

Princíp akupunktúry

Akupunktúra spočíva v stimulácii niektorých miest tela vpichom špeciálnych tenkých ihiel. Tieto miesta sa nazývajú aktívne body, ktoré majú spojitosť s vnútornými orgánmi a tkanivami. Pri ochoreniach bývajú tieto aktívne body citlivé na tlak a ich podráždením možno liečebne pôsobiť na príslušný orgán a súčasne aj na celý organizmus.

Aktíne body sú rozmiestnené po celom tele a sú zoradené na jednotlivých meridiánoch, čo sú dráhy, ktorými prúdi energia. Ak je niektorý z akupunktúrnych bodov upchatý, v tele dochádza k nerovnováhe (tok energie nemôže voľne prúdiť) a vznikajú zdravotné problémy. Ak sa ošetria vybrané body na meridiáne, energia začne opäť prúdiť, telo sa dostane do rovnováhy a zbavuje sa bolestí.

Čo dokáže vyliečiť?

Akupunktúra je mimoriadne úspešná metóda alternatívnej medicíny, ktorá dosahuje úspechy v liečbe, diagnostike a prevencii vyše 300 ochorení.

Akupunktúra vylieči:

  • Bežné bolesti - bolesti hlavy, zubov, tváre, kĺbov, chrbtice a krížov, migrénu, ale i poúrazové a pooperačné bolesti.
  • Funkčné a psychosomatické poruchy - poruchy žlčníka a žlčových ciest, vredovú chorobu žalúdka a dvanástorníka, chronickú hnačku a zápchu, zvýšený alebo znížený krvný tlak, impotenciu, frigiditu, nočné pomočovanie, bolestivú menštruáciu, celkovú telesnú slabosť a malátnosť, problémy s trávením, niektoré metabolické poruchy a mnoho iných.
  • Alergické ochorenia - astmu, atopický ekzém, sennú nádchu, žihľavku.
  • Neurologické a reumatické ochorenia - depresie, zápaly nervov, poruchy spánku, osteoporózu, Parkinsonovu chorobu apod.
  • Závislosti - na alkohole, heroíne a iných drogách.
  • Ďalej vylieči vypadávanie vlasov, celulitídu, akné, môže zvýšiť výkonnosť a odolnosť, poruchy imunity, syndróm chronickej únavy apod.

Kto sa nemôže podrobiť akupunktúre?

Nie každý si môže na vlastnom tele vyskúšať priaznivé účinky akupunktúry. Je nevhodná pre tehotné ženy, ľudí s hemofíliou a inými poruchami krvácavosti, u ľudí s akútnou psychózou a motorickým nepokojom a tiež pre deti, ktoré majú menej ako 20 kg.

Ako prebieha?

Na začiatku vyšetrenia sa vás lekár opýta na váš celkový zdravotný stav, aké bolesti vás trápia, a čo by ste chceli vyliečiť. Po krátkom vstupnom rozhovore vás posadí na posteľ alebo si ľahnete, a začne postupne s vpichovaním ihiel do aktívnych bodov na tele.

Vpichovanie ihiel zväčša nebolí, no každý má prah bolesti inde. Niektorých môžu zabolieť vpichy do ucha, iných "strasie" pri vpichoch na členkoch. Po vpichovaní prichádza už len relaxovanie, keďže ihly by mali pôsobiť aspoň 20 - 25 min. Pri oddychovaní by každý mal cítiť príjemné teplo, ktoré sa rozlieva po celom tele, pričom ihly telo dokonalo upokoja. Potom vám akupunkturista ihly vytiahne a vydezinfikuje vám miesta na tele.

Akupunktúra u nás

Akupunktúru ponúka množstvo rôznych medicínkych centier a ambulancií na Slovensku, z ktorých niektoré sú orientované výlučne len na toto vyšetrenie. Cena je rôzna, záleží od toho, či v nej máte zahrnuté aj vstupné vyšetrenie. V tomto prípade zaplatíte zaň okolo 25 Eur, pričom za samotné ošetrenie akupunktúrou zaplatíte okolo 12 Eur.

Dĺžka tejto liečebnej procedúry je rôzna, pohybuje sa približne od 30 min do 60 min. Na úplne vyliečenie je potrebných niekoľko sedení, aspoň päť, preto v konečnom dôsledku zaplatíte za celkové vyšetrenie viac. Za cyklus, kde je zahrnutých 6 sedení, zaplatíte približne 70 Eur. No je to za cenu toho, že sa zbavíte zdravotných ťažkostí a hlavne nebudete mať po vyšetrení žiadne vedľajšie účinky, ktoré môžu vyvolať niektoré lieky na bolesti.

Pozrite sa nižšie na video, kde zahraničný akupunkturista Robert Linde vpichuje ihly do tela pacienta tak, aby ho zbavil stresu.


Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9